Με όχημα το T-Roc (Photos)

Με όχημα το T-Roc (Photos)

Το νέο compact SUV της Volkswagen είναι το επίσημο αυτοκίνητο του Open House Athens 2018, του μεγαλύτερου ετήσιου αρχιτεκτονικού happening της πρωτεύουσας. Tο διήμερο Σάββατο 31 Μαρτίου – Κυριακή 1 Απριλίου, σημαντικά από αρχιτεκτονικής άποψης κτίρια της Αθήνας είναι ανοικτά στο κοινό και επισκέψιμα με δωρεάν είσοδο.

Το νέο T-Roc είναι το επίσημο αυτοκίνητο του Open House Athens 2018. To μοντέρνο, compact SUV της Volkswagen με την πρωτοποριακή σχεδίαση και την έντονη προσωπικότητα, είναι ο ιδανικός σύντροφος για τη μεγαλύτερη ετήσια αρχιτεκτονική γιορτή της πρωτεύουσας. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής, ο οποίος στην Ελλάδα διοργανώνεται για 5η συνεχή χρονιά.

Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα έχει διαδοθεί σε περισσότερες από 35 πόλεις ανά την υφήλιο. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος στον αστικό ιστό. Στο πλαίσιο του Open House Athens, για ένα διήμερο και με τη βοήθεια εθελοντών, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο και η πόλη μετατρέπεται σε ένα ανοιχτό μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια.

Ενδεικτικά και με τυχαία σειρά, ανάμεσα στα κτίρια που συμμετέχουν στο Open House Athens 2018, αναμένεται να τραβήξουν το ενδιαφέρον του κοινού:

• Το Δημαρχείο Αθηνών

• Το Ιλίου Μέλαθρον

• Η νέα Βιβλιοθήκη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

• Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

• Το κτίριο που στεγαζόταν το περιοδικό «Ρομάντσο»

• Η οικία Γιάννη Τσαρούχη

• Η οικία και γλυπτοθήκη Ζογγολόπουλου

• Το Container Home στην Κηφισιά

• Η Βίλα Καζούλη

Η πλήρης λίστα των κτιρίων που συμμετέχουν στο Open House Athens 2018 είναι διαθέσιμη στο www.openhouseathens.gr/buildings/open-tours-2018/ Στο ίδιο website υπάρχουν αναλυτικά τα ωράρια επισκέψεων για κάθε κτίριο καθώς και πληροφορίες για οργανωμένες ξεναγήσεις που δίνουν τη δυνατότητα στο κοινό για λεπτομερέστερη γνωριμία με το κάθε κτίριο αλλά και τη φιλοσοφία του δημιουργού, αρχιτέκτονα ή ιδιοκτήτη. Ο πλήρης χάρτης με τα κτίρια που συμμετέχουν στο Open House Athens 2018 είναι διαθέσιμος εδώ: goo.gl/4UFqzh

Το Open House ως ιδέα ξεκίνησε το 1992 στο Λονδίνο, έχει εξελιχθεί σε θεσμό και στην Αθήνα διοργανώνεται για 5η συνεχή χρονιά διοργανώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο, 30 Μαρτίου – 1 Απριλίου. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter