Με Πάρκινσον διαγνώστηκε ο σκηνοθέτης Λαρς φον Τρίερ

Με Πάρκινσον διαγνώστηκε ο σκηνοθέτης Λαρς φον Τρίερ

Ο Δανός σκηνοθέτης Λαρς φον Τρίερ προσβλήθηκε από τη νόσο Πάρκινσον. Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσε η εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών Zentropa που ο ίδιος ίδρυσε στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

«Ο Λαρς Φον Τρίερ είναι σε καλή κατάσταση και νοσηλεύεται για τα συμπτώματα που έχει», δήλωσε συγκεκριμένα η εταιρία Zentropa στην ανακοίνωση για το γεγονός ότι προσβλήθηκε από Πάρκινσον ο βραβευμένος σκηνοθέτης.

Ιδρυτής του «Δόγματος 95», ενός κινηματογραφικού κινήματος που πρεσβεύει ένα σινεμά σε άμεση επαφή με την πραγματικότητα, ο 66χρονος σκηνοθέτης αναμένεται να παρουσιάσει το «The Kingdom Exodus», τo τρίτο μέρος της σειράς του «Riget» όπως λέγεται στα δανέζικα και αφορά «το νοσοκομείο και τα φαντάσματά του» της οποίας η προβολή στις αίθουσες προβλέπεται έως το τέλος της χρονιάς στο σκανδιναβικό βασίλειο.

Η εταιρία παραγωγής διευκρίνισε ότι ο σκηνοθέτης θα τελειώσει αυτόν τον νέο κύκλο «όπως έχει προγραμματιστεί».

Στις ταινίες του αμφιλεγόμενου για τις καλλιτεχνικές του πρακτικές σκηνοθέτη, που θεωρείται «βαρύ όνομα» του δανέζικου και ευρωπαϊκού κινηματογράφου, συγκαταλέγονται οι «Melancholia», «Nymphomaniac», «Το Σπίτι που έχτισε ο Τζακ», ενώ βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα των Καννών το 2000 για την ταινία του «Dancer in the Dark» (Χορεύοντας στο σκοτάδι).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter