Με προκλητική ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ διαψεύδει ότι η ΔΙ.ΑΣ προκάλεσε ζημιές σε αυτοκίνητο στην Πανόρμου

Με προκλητική ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ διαψεύδει ότι η ΔΙ.ΑΣ προκάλεσε ζημιές σε αυτοκίνητο στην Πανόρμου

Νίπτει τας χείρας της η ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια στην Πανόρμου το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως αναφέρει στην προκλητική ανακοίνωση που εξέδωσε, και αφού όπως ισχυρίζεται προχώρησε στην απαιτούμενη έρευνα, καμία ΕΔΕ δε χρειάζεται να διαταχθεί για τα βίντεο που ήρθαν στην δημοσιότητα από κατοίκους της περιοχής και δείχνουν αστυνομικούς να προκαλούν φθορές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, σπάζοντας τα φανάρια. 

Διαβάστε επίσης: Αστυνομοκρατία, καταστολή και αυταρχισμός από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Όπως διατείνεται λοιπόν δεν έσπασαν οι αστυνομικοί το σταθμευμένο αυτοκίνητο αλλά το φανάρι ήταν ήδη σπασμένο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα αναφερόμενα σε σημερινές αναρτήσεις ιστοσελίδων περί «πρόκλησης φθοράς σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην περιοχή της Πανόρμου από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΡΑΣΗ» και έπειτα από έρευνα διαπιστώθηκε ότι η φθορά στο συγκεκριμένο όχημα είχε προκληθεί σε προγενέστερο χρόνο και ουδεμία εμπλοκή έχουν οι αστυνομικές δυνάμεις».

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή της Πανόρμου, ανάμεσα σε ομάδα ατόμων που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και των αστυνομικών είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν προσαγωγές ενώ βίντεο που αναρτήθηκαν δείχνουν το μένος των αστυνομικών οι οποίοι ξέσπασαν σε οχήματα. Τελικά, η συγκέντρωση διαλύθηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν χρήση κρότου – λάμψης.

Χαρακτηριστικά είναι τα δύο βίντεο που τράβηξε και ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο δημοσιογράφος Νίκος Μπόβολος από την Πανόρμου, μετά τα επεισόδια, δείχνει δυο ομάδες της «ΔΡΑΣΗ» να κάνουν περιπολίες. Η πρώτη περνάει χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό, στη δεύτερη, ωστόσο, είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει ένταση αφού σταματάνε στη διασταύρωση, προφανώς ο επικεφαλής της συγκεκριμένης ομάδας κατεβαίνει από το μηχανάκι φωνάζει και βρίζει χυδαία έναν από τους αστυνομικούς και στη συνέχεια η ομάδα στρίβει για να συνεχίσει το δρόμο της. Την ώρα που στρίβει και το τέταρτο (από τα πέντε μηχανάκια) ακούγεται ένας ήχος που παραπέμπει σε πτυσσόμενο γκλοπ που ανοίγει και στη συνέχεια κάτι να σπάει. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο που ανέβασε το βίντεο στον λογαριασμό του, ο ήχος αυτός ήταν από σπάσιμο ενός φαναριού από το αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο στη γωνία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter