Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τις εταιρείες που χρηματοδοτήθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης

Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τις εταιρείες που χρηματοδοτήθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης

Τη σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε το δημοσίευμα του Politico, το οποίο αποκαλύπτει πως οι ευρωπαϊκές Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιό τους την Ελλάδα, καθώς ερευνάται όλη η διαδικασία δημοσίων διαγωνισμών που αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης.

Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις και καταγγελίες για στημένους διαγωνισμούς που αφορούν τη διάθεση 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Είναι προφανές πως μετά τις αποκαλύψεις, τόσο το Μέγαρο Μαξίμου, όσο και το υπουργείο Ανάπτυξης οφείλουν να δώσουν άμεσα απαντήσεις, καθώς και τον κατάλογο όλων των επιχειρήσεων που χρηματοδοτήθηκαν έως τώρα με κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης» τονίζουν από την Κουμουνδούρου.

Διαβάστε επίσης: Ταμείο Ανάκαμψης: Υπό έρευνα η Ελλάδα για στημένους διαγωνισμούς ύψους 2,5 δισ. €

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Απολύτως εκτεθειμένη εμφανίζεται πλέον η ελληνική κυβέρνηση, σε σχέση με το ζήτημα της χρηματοδότησης έργων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Οι σημερινές αποκαλύψεις στο πρωτοσέλιδο θέμα της ευρωπαϊκής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Politico, για έρευνες σε σχέση με πιθανή απάτη στη χορήγηση 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης σε μόλις 10 εταιρείες στην Ελλάδα, επιβεβαιώνουν το σύνολο των ενστάσεων που έχει καταθέσει έως τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την επιλεκτική διάθεση των ευρωπαϊκών πόρων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, την έρευνα για πιθανή απάτη επιβεβαίωσε το Γραφείο του Ευρωπαίου Εισαγγελέα, ενώ η ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού έκανε ήδη ελέγχους στα γραφεία τριών μεγάλων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, σε πέντε εταιρείες πληροφορικής και σε δύο εταιρείες συμβούλων. Η έρευνα στη χώρα μας επικεντρώνεται στις διαδικασίες των δημόσιων προσφορών, καθώς οι εμπλεκόμενες εταιρείες κατηγορούνται ότι συνενώθηκαν για να μην ανταγωνιστούν για την ίδια σύμβαση περιορίζοντας με αυτόν το τρόπο τον αριθμό των εταιρειών που επωφελήθηκαν.

Είναι προφανές πως μετά τις αποκαλύψεις του Politico τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και το υπουργείο Ανάπτυξης οφείλουν να δώσουν άμεσα απαντήσεις, καθώς και τον κατάλογο όλων των επιχειρήσεων που χρηματοδοτήθηκαν έως τώρα με κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης».

Διαβάστε επίσης:
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter