Με την πλάτη στον τοίχο η Μενδώνη μετά τις αποκαλύψεις του Documento για τα πλαστά εισιτήρια στην Ακρόπολη – Στη Βουλή το σκάνδαλο

Με την πλάτη στον τοίχο η Μενδώνη μετά τις αποκαλύψεις του Documento για τα πλαστά εισιτήρια στην Ακρόπολη – Στη Βουλή το σκάνδαλο

Ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού κατέθεσε η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, με αφορμή τις αποκαλύψεις του Documento για τα πλαστά εισιτήρια στην Ακρόπολη.

Στο ρεπορτάζ της Χρυσούλας Παπαϊωάννου αναφέρεται πως καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού σημειώθηκαν εκτεταμένα φαινόμενα έκδοσης παράτυπων εισιτηρίων εισόδου στο μνημείο.

Η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού αφού τσιμέντωσε το μνημείο, αφού το παρέδωσε στους μόδιστρους, αφού το άφησε στο έλεος του συνωστισμού, της κρουαζιέρας και των τουριστικών πρακτορείων, δεν έκανε τίποτα για να αντιμετωπίσει τα μαζικά φαινόμενα παράτυπων εισιτηρίων για την είσοδο στην Ακρόπολη που εκδίδονταν ομαδικά από πρακτορεία. Και όλα αυτά, παρά τις δεκάδες επίσημες οχλήσεις και αναφορές από τους αρχαιοφύλακες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες μάλιστα δεν απάντησαν ποτέ.

Δείτε επίσης: Ακρόπολη: Φάμπρικα με παράτυπα εισιτήρια… ΥΠΠΟ το βλέμμα της Μενδώνη

Στο πλαίσιο αυτό, η Κυριακή Μάλαμα καλεί την υπουργό Πολιτισμού, να ενημερώσει τη Βουλή σε σχέση με τις ενέργειες της, ώστε να διαλευκανθεί πλήρως το σκάνδαλο με τα πλαστά εισιτήρια της Ακρόπολης.

Αναλυτικά η ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού:

«Υπάρχουν καταγεγραμμένα περιστατικά εντοπισμού πλαστών εισιτηρίων εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδα Documento της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου 2024, οι υπάλληλοι του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, τους τελευταίους μήνες, έχουν εντοπίσει πολλές και μαζικές περιπτώσεις πλαστών εισιτηρίων εισόδου στο μνημείο. Τονίζεται, μάλιστα, ότι κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις αφορούν γκρουπ τουριστών μεγάλων τουριστικών πρακτορείων, τα οποία προμηθεύουν με διάφορους τρόπους εισιτήρια πλαστά, εν αγνοία φυσικά των επισκεπτών. Για το θέμα οι αρχαιοφύλακες της Ακρόπολης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχουν ενημερώσει αρμοδίως και το Υπουργείο Πολιτισμού και τον Οργανισμό Διαχείρισης κι Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων και την αστυνομία. Όμως, δεν είναι σαφές εάν έχουν ολοκληρωθεί υπηρεσιακά όλες οι δέουσες ενέργειες για την διαλεύκανση του σκανδάλου και για την θωράκιση των δημοσίων εσόδων.

Επειδή οι αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento σε σχέση με τα πλαστά εισιτήρια στην Ακρόπολη είναι πολύ σοβαρές.

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες έχει προχωρήσει, ώστε να διαλευκανθεί πλήρως το σκάνδαλο με τα πλαστά εισιτήρια στην Ακρόπολη; Έχει μεταβιβάσει τον φάκελο στη δικαιοσύνη;

Η ερωτώσα Βουλευτής, Μάλαμα Κυριακή»

Καλύπτουν την υπουργό

Σε πλήρη κάλυψη της υπουργού προχώρησε το Μαξίμου, καθώς σε ερώτηση του Documento για το σκάνδαλο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι «όποιες μεμονωμένες καταγγελίες υπάρχουν, έχουν ήδη διαβιβαστεί στην εισαγγελία και προχωράει από εκεί και πέρα η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη τη διερεύνησή τους και την εκδίκαση των όποιων υποθέσεων».

Ουσιαστικά, το Μαξίμου επιβεβαιώνει τις καταγγελίες, αλλά για να μειώσει το μέγεθος του σκανδάλου, τις χαρακτηρίζει «μεμονωμένες».

Διαβάστε επίσης: Μαξίμου: Πλήρης κάλυψη Μενδώνη για τη φάμπρικα με παράτυπα εισιτήρια στην Ακρόπολη

Το υπουργείο Πολιτισμού σκορπά χρήμα σε ενοίκια

Το Μέγαρο Μαξίμου κλείνει την πόρτα στους αγρότες με το «όχι» του Παύλου Μαρινάκη

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter