Με την πλάτη στον τοίχο η ΝΔ: Προανακριτική – εξπρές και παραπομπή Καραμανλή στη Δικαιοσύνη προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Με την πλάτη στον τοίχο η ΝΔ: Προανακριτική – εξπρές και παραπομπή Καραμανλή στη Δικαιοσύνη προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται η ΝΔ μετά την πρόταση-πρόκληση από τον ΣΥΡΙΖΑ για να διαλευκανθεί το έγκλημα των Τεμπών.

O ΣΥΡΙΖΑ καλεί το κυβερνών κόμμα να δεσμευτεί για σύσταση προανακριτικής επιτροπής διάρκειας δύο ημερών, ώστε να ενεργοποιηθεί το άρθρο 86 για τη διερεύνηση από την τακτική δικαιοσύνη των ποινικών ευθυνών των εμπλεκομένων υπουργών, με βάση τις μηνύσεις των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη.

Η πρόταση αποφασίστηκε μετά την ομιλία Καραμανλή στη Βουλή, ο οποίος προκάλεσε για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να τον κατηγορούν πως κρύβεται «πίσω από τα κυβερνητικά έδρανα».

Αν η ΝΔ αρνηθεί, τότε είναι δεδομένο πως από την αντιπολίτευση θα ενταθούν οι κατηγορίες για προσπάθεια συγκάλυψης.

Το ερώτημα προς τη ΝΔ

«Τι το πιο καλό, το πιο ευθύ, τι πιο διάφανο, τι το πιο ηθικό για έναν πολιτικό που κατηγορείται ότι πήρε στο λαιμό του 57 ανθρώπινες ζωές; Αν λοιπόν, ο κ. Καραμανλής θέλει να απαλλαγεί από αυτές τις ευθύνες που του επιρρίπτει η αξιωματική αντιπολίτευση και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που τουλάχιστον υπογράφουν την πρόταση δυσπιστίας, ας το πράξει και ας παρακινήσει και το κόμμα του να συσταθεί προανακριτική επιτροπή», υπογράμμισε η Βούλα Κεχαγιά στον ΑΘΗΝΑ 984.

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε το κυβερνών κόμμα: «Δεσμεύεται η ΝΔ να οδηγηθούμε στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής -δηλαδή να την ψηφίσει- η οποία να έχει πολύ σύντομη διάρκεια ζωής, 1-2 συνεδριάσεων, ώστε να ενεργοποιηθεί το άρθρο 86 και ο κ. Καραμανλής, αλλά και όλα τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται σ’ αυτή την υπόθεση να οδηγηθούν στην τακτική Δικαιοσύνη και να δικαστούν με βάση τις μηνύσεις που έχουν καταθέσει οι συγγενείς των θυμάτων; Αυτό είναι το ερώτημα που απευθύνουμε στη ΝΔ».

«Φοβάστε και κρύβεστε»

«Φοβάστε, γι’ αυτό κρύβεστε πίσω από την υπουργική ασυλία» τόνισε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός απευθυνόμενος στον Κώστα Καραμανλή.

«Ήρθε ο κ. Καραμανλής εδώ και πάλι για να κουνήσει το δάκτυλο όπως έκανε λίγες ημέρες πριν συμβεί το έγκλημα. Ίδια συμπεριφορά ξανά. Και είπε και κάτι άλλο, ότι θέλει πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής και κατηγορητήριο. Μα υπήρξε και αίτημα σύστασης προανακριτικής επιτροπής από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τη σύμβαση 717 και κατηγορητήριο από την Ευρωπαία Εισαγγελέα. Και η κυβερνητική πλειοψηφία – οι 158 βουλευτές – αποφάσισε να τα απορρίψει. Άρα, γιατί μας λέτε κ. Καραμανλή και κ. Βορίδη για αίτημα σύστασης προανακριτικής επιτροπής και κατηγορητήριο; Υπήρξαν και τα απορρίψατε, επιλέξατε να μην συσταθεί η προανακριτική και να μην λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη ο κ. Καραμανλής. Τον προστατέψατε, αυτό κάνατε» είπε στη συνέχεια και συμπλήρωσε:

«Πως, λοιπόν, έρχεστε και λέτε ότι δεν κρύβεστε κ. Καραμανλή; Προφανώς και κρύβεστε πίσω από τις ψήφους και τη στήριξη των 158 βουλευτών της ΝΔ. Άλλωστε ο κ. Βορίδης έχει δηλώσει ότι και την οποιαδήποτε άλλη αίτηση σύστασης προανακριτικής επιτροπής, η κυβερνητική πλειοψηφία θα την απορρίψει».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter