Με το βλέμμα στο Νίρμπουργκρινγκ η Hyundai Motorsport

Με το βλέμμα στο Νίρμπουργκρινγκ η Hyundai Motorsport

Η Hyundai Motorsport προετοιμάζει τη συμμετοχή της στον 24ωρο αγώνα του Νίρμπουργκρινγκ, με την νοτιοκορεατική εταιρεία να έχει ήδη μετάσχει στους αγώνες VLN1 και VLN2.

Το i30 N TCR επέστρεψε στις πίστες μετά την πετυχημένη σεζόν του 2018, όταν και κατέκτησε τον τίτλο στο WTCR, ενώ εξίσου σημαντικό ήταν και το ντεμπούτο του Veloster N TCR.

Το αυτοκίνητο αγωνίστηκε τον Ιανουάριο στην Ντεϊτόνα, υπό τη σκέπη της Bryan Herta Autosport και κατά 80%, διαθέτει τα ίδια εξαρτήματα με το i30 N TCR, συμπεριλαμβανομένου του υπερ-τροφοδοτούμενου κινητήρα δύο λίτρων και του 6τάχυτου κιβωτίου.

Στο τιμόνι των δύο αυτοκινήτων βρέθηκαν τέσσερις οδηγοί που γνωρίζουν τόσο την κατηγορία TCR όσο και την πίστα του Νίρμπουργκρινγκ. Το i30 N TCR, οδήγησαν οι Χάρι Πρόζικ και Πέτερ Τέρτινγκ. Ο πρώτος είναι πρωταθλητής TCR στη Γερμανία και πήρε μια πρώτη γεύση από το αυτοκίνητο, ενώ ο δεύτερος αγωνίστηκε πέρυσι με τη Hyundai Motorsport στις 24 ώρες του Νίρμπουργκρινγκ. Μάλιστα έχει οδηγήσει το αυτοκίνητο στο ευρωπαϊκό TCR και στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Νότιας Κορέας.

Αναφορικά με το Veloster N TCR, οδηγήθηκε από τους Μάνουελ Λάουκ και Μαρκ Μπασένγκ. Ο πρώτος ήταν μέλος της αγωνιστικής ομάδας της εταιρείας που μετείχε στον 24ωρο αγώνα του Νίρμπουργκρινγκ και ο δεύτερος είναι πρώην νικητής του.

Ο αγώνας των 24 ωρών του Νίρμπουργκρινγκ διεξάγεται στις 20-23 Ιουνίου.

Πηγή: Hyundai Motorsport

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter