Με το… δεξί ο Άδωνης στο υπουργείο Υγείας – 90 ράντζα βγήκαν στο «Αττικό» νοσοκομείο

Με το… δεξί ο Άδωνης στο υπουργείο Υγείας – 90 ράντζα βγήκαν στο «Αττικό» νοσοκομείο

Ξαναβγήκαν τα ράντζα σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο λειτουργικά νοσοκομεία της χώρας μας, το «Αττικόν».

Με το δεξί μπήκε ο Άδωνης Γεωργιάδης στο υπουργείο Υγείας, αφού στη χθεσινή εφημερία το νοσοκομείο «Αττικόν» πλημμύρισε και πάλι με ράντζα, 90 για την ακρίβεια, αφού όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της υπάρχει τεράστια έλλειψη παθολογικών και πνευμονολογικών νοσοκομειακών κρεβατιών για να καλύψουν τις ανάγκες που προκαλεί η έξαρση των ιώσεων.

Μάλιστα, προκρίνουν το γεγονός πως στη χώρα μας διαθέτουμε 3,5 κλίνες ανά 1000 κατοίκους, την ώρα που ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 5,3 κλίνες ανά 1000 κατοίκους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Μιχάλη Γιαννάκου, προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ:

ΑΤΤΙΚΟ. ΠΑΛΙ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΡΑΝΤΖΑ.

Χθές εφημέρευε το ΑΤΤΙΚΟ. Ανέπτυξε 90 ράντζα. Φταίει το ΑΤΤΙΚΟ. Ασφαλώς όχι. Τι φταίει;

Η έλλειψη παθολογικών και πνευμονολογικών νοσοκομειακών κρεβατιών για να καλύψουν τις ανάγκες τώρα με την έξαρση των ιώσεων. Φταίνε οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού που δεν επιτρέπουν την λειτουργία των απαραίτητων παθολογικών και πνευμονολογικών κλινών. Φταίει η απαξίωση των περιφερειακών νοσοκομείων που αναγκάζονται να διακομίζουν τους ασθενείς στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας.

Στη χώρα μας διαθέτουμε 3,5 κλίνες ανά 1000 κατοίκους. Ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 5,3 κλίνες ανά 1000 κατοίκους. Χιλιάδες κλίνες από τα νοσοκομεία της χώρας μας υπολειτουργούν λόγω ελλείψεων προσωπικού. Για αυτό είναι αδύνατη η διαχείριση με ασφάλεια των παθολογικών και πνευμονολογικών κλινικών. Με αυτή τη κατάσταση τι είναι καλύτερο; Να αναπτύσσονται ράντζα ή να νοσηλεύονται παθολογικά και πνευμονολογικά περιστατικά στη διασπορά δηλαδή σε επεμβατικές ειδικότητες με μεγάλο κίνδυνο διασποράς ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων;

Δεν είναι εικόνα αυτή των νοσοκομείων. Να μην χωράς στους διαδρόμους των παθολογικών και πνευμονολογικών κλινικών από τα ράντζα. Να νοσηλεύονται ασθενείς με παθολογικά προβλήματα σε κλινικές του χειρουργικού τομέα.

Δείτε επίσης: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η ΠΟΕΔΗΝ για το Αττικό – Βγήκαν ξανά τα ράντζα στους διαδρόμους (Photo)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter