Με χαμόγελα και χειροκροτήματα τα πρώτα εμβόλια

Η νοσηλεύτρια ΜΕΘ του Ευαγγελισμού Ευσταθία Καμπισιούλη, άνοιξε το χορό του εμβολιασμού στην Ελλάδα. Στη 1 το μεσημέρι μια συναδέλφισσα της, της έκανε το εμβόλιο ενώ οι παριστάμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Η ίδια δήλωσε στην ΕΡΤ ότι είναι περήφανη για τη διαδικασία, ότι δεν ένιωσε κάποιο φόβο ή ανησυχία, καθώς έχει κάνει πολλά εμβόλια στη ζωή της. «Στο πρόσωπο μου τιμάται σήμερα όλος ο νοσηλευτικός κλάδος, αλλά και όλη η υγειονομική οικογένεια. Αποτελεί αυτή η τιμητική επιλογή μία αναγνώριση στο έργο και την προσφορά μας». Προέτρεψε δε σε όλους να κάνουν το εμβόλιο για να προστατευτούμε.

Μισή ώρα αργότερα έγινε ο εμβολιασμός στον 85χρονο Μιχάλη Γιοβανίδη, από τον Έβρο,  φιλοξενούμενο σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Μελίσσια. Και ο εμβολιασμός αυτός έγινε δεκτός με χειροκροτήματα. Ο ίδιος είχε δηλώσει εθελοντικά να εμβολιαστεί από τους πρώτους. Είπε ότι δεν πόνεσε καθόλου και ότι τώρα είναι πιο αισιόδοξος.

«Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της αντίστροφης μέτρησης για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Λίγο μετά τις 14:00 εμβολιάστηκε η πρώτη πολίτις της χώρας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσήλθε στον “Ευαγγελισμό”, όπου την υποδέχθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και αφού ακολουθήθηκε η διαδικασία που ορίζει το πρωτόκολλο εμβολιάστηκε, ενώ παρέμενε στο χώρο του νοσοκομείου κατά  το αναγκαίο χρονικό διάστημα, για λόγους ασφαλείας.

«Τα φετινά Χριστούγεννα, το καλύτερο δώρο μάς το έκανε η επιστήμη» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετά από τον εμβολιασμό της σήμερα κατά της πανδημίας στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, και τόνισε:

«Δίπλα στην αγωνία, μπορεί να φωλιάσει και ένα χαμόγελο αισιοδοξίας. Γι΄αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό να εμβολιαστούμε όσο γίνεται περισσότεροι, φυσικά μέσα στο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί και με τις οδηγίες των γιατρών».

Ο πρωθυπουργός

«Είναι μία σημαντική ημέρα για όλους μας, σήμερα μπορούμε να είμαστε αισιοδόξοι» δήλωσε ο πρωθυπουργός φθάνοντας στο νοσοκομείο “Αττικόν”, όπου εμβολιάσθηκε κατά της covid-19.Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ τον συνόδευε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. «Σήμερα όλοι μας χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας καθώς ξεκινάει το δύσκολο εγχείρημα του εμβολιασμού του πληθυσμού, προσέθεσε τονίζοντας πως το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό».