Με χειροπέδες το… ίνδαλμα του Μητσοτάκη!

Με χειροπέδες το… ίνδαλμα του Μητσοτάκη!

Θαυμαστές στην Ελλάδα έχει ο ατιμασμένος Μισέλ Πλατινί και μάλιστα επώνυμους: «Αυτός ήταν το ίνδαλμά μου», είχε δηλώσει μόλις πριν από 1 μήνα, ο … Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Η σημερινή σύλληψη του Πλατινί δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, αφού ο Γάλλος -που ομολογουμένως υπήρξε σπουδαίος ποδοσφαιριστής στα νιάτα του- καθαιρέθηκε προ τριετίας από την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και τιμωρήθηκε με 6 χρόνια καραντίνας από το ποδόσφαιρο, λόγω της παράτυπης πληρωμής 1,8 εκατομμυρίου ευρώ από τον Ζεπ Μπλάτερ το 2011 ακριβώς πριν από τις προεδρικές εκλογές που κέρδισε ο Ελβετός παράγοντας.

Ο διάσημος Γάλλος ισχυρίστηκε τότε ότι τα χρήματα αυτά ήταν αμοιβή για την εργασία του ως σύμβουλος της FIFA μεταξύ 1998 και 2001, ωστόσο τα ζήτησε με πολυετή καθυστέρηση 9 ετών, επικαλούμενος προφορικό συμβόλαιο με τον Μπλάτερ, (κάτι που έχει νομική ισχύ στην Ελβετία).

Ο 63χρονος Πλατινί, που διαδέχθηκε τον Λέναρτ Γιόχανσον στον προεδρικό θώκο της UEFA το 2007, συνελήφθη σήμερα από τις γαλλικές αρχές στα πλαίσια επιχείρησης κάθαρσης για την ύποπτη ανάθεση του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ. Μαζί του κρατούνται επίσης, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Κλοντ Γκεάν, αλλά και η Σοφί Ντιόν, πρώην σύμβουλος του Νικολά Σαρκοζί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter