Λέσβος: Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες – Μαίνεται ένα επικίνδυνο μέτωπο (Video – Photos)

Λέσβος: Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες – Μαίνεται ένα επικίνδυνο μέτωπο (Video – Photos)

Οριοθετημένο είναι πλέον το μεγαλύτερο «κομμάτι» του πύρινου μετώπου στη Λέσβο, ωστόσο, η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Λέσβου Ανδρέα Αξή, το μέτωπο της φωτιάς από την πλευρά της Βρίσας έχει περιοριστεί σημαντικά, ενώ αυτή τη στιγμή καταβάλλεται προσπάθεια η φωτιά να μην πλησιάσει τον Πολιχνίτο. H «μάχη» επικεντρώνεται σε εστία που καίει σε ακτίνα περίπου 2 χιλιομέτρων από στρατόπεδο. Στο σημείο επιχειρούν μηχανήματα του Δήμου και του στρατού όπου φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες, ενώ οι τελευταίες ρίψεις των καναντέρ πριν σταματήσουν να επιχειρούν εστιάζουν στην περιοχή αυτή. Πληροφορίες ότι θα εκκενωθεί το στρατόπεδο για προληπτικούς λόγους προς το παρόν δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Μέχρι να πέσει η νύχτα επιχειρούσαν ένα ΕΠ Μι8, 3 Air Tractors που βρίσκονταν στο νησί και ακολούθησαν 2 CL415 από Βόλο και ένα CL415 από Αλεξανδρούπολη.

Το απόγευμα ο Δήμος Δυτικής Λέσβου εξέδωσε ανακοίνωση για εκκένωση του οικισμού της Βρίσας, ενώ σχετική ανακοίνωση εστάλη και από το 112.

 

Η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή και στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ επιχειρούν και εναέρια μέσα, τα airtractor, τα 2 PZL και το πυροσβεστικό ελικόπτερο προκειμένου να περιορίσουν το συντομότερο δυνατό τη φωτιά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός λίγο μετά τις 18.00 δήλωσε ότι το ένα μέτωπο της φωτιάς έχει οριοθετηθεί, ενώ ανέφερε ότι έγιναν δύο απεγκλωβισμοί ηλικιωμένων από τις αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά των προηγούμενων ημερών απείλησε τη Βρίσα και τα Βατερά, ενώ προκάλεσε μεγάλη οικολογική καταστροφή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το πρωί της Τετάρτς όλα τα μέτωπα ήταν ανενεργά ωστόσο παρέμεναν στην περιοχή δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Πηγή: stonisi.gr

Διαβάστε επίσης: 

Λέσβος: Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στη Ρογκάδα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter