«Μεγάλη ιδεολογική μάχη» επάνω στα πανεπιστήμια ομολογεί ο Μητσοτάκης

«Μεγάλη ιδεολογική μάχη» επάνω στα πανεπιστήμια ομολογεί ο Μητσοτάκης

Η ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής ήταν γεμάτη υπερβολές, ψευδείς αναφορές για το όργιο αστυνομικής βίας στο ΑΠΘ, λεονταρισμούς κατά της Τουρκίας και παραπλανητικούς πανηγυρισμούς για την φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας.

Μία του όμως αναφορά αποκάλυψε πως η στοχοποίηση της νεολαίας αποτελεί συντεταγμένη επιλογή για την κυβέρνησή του, καλώντας μάλιστα τους υπουργούς του να σηκώσουν τους τόνους και να επιδείξουν «πολύ μεγάλη ένταση».

Κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν τα ψέματα που επεφύλαξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, που για πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση.

«Η ίδια η ζωή, λοιπόν, αποκαλύπτει την υποκρισία του λαϊκισμού, όπως και χθες, που μερικοί νεαροί επιτέθηκαν στους αστυνομικούς οι οποίοι προστάτευαν τα έργα κατασκευής της νέας βιβλιοθήκης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο» ανέφερε μεταξύ άλλων, υποστηρίζοντας ψευδώς πως οι φοιτητές -και όχι «μερικοί νεαροί»- επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, ενώ δεκάδες βίντεο αποκαλύπτουν πως συνέβη το άκρως αντίθετο.

Όπως έγινε ξεκάθαρο, η ένταση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο αποτελεί στρατηγική επιλογή για την υπεράσπιση της πανεπιστημιακής αστυνομίας που αναμένεται να κάνει «πρεμιέρα» τις επόμενες ημέρες. Επιλογή για να αντιπαρατεθεί με την αξιωματική αντιπολίτευση, κατασκευάζοντας ακόμα μία παραλλαγή της θεωρίας των δύο άκρων, με το «βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα». Όμως, κατά πως φαίνεται, επελέγη και για να υποστηριχθεί το νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο που φέρνει η Νίκη Κεραμέως, που μεταξύ άλλων καταργεί και τις φοιτητικές παρατάξεις.

«Είναι ένα πολύ τολμηρό και πολύ μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο, το οποίο σας ζητώ να το στηρίξουμε όλοι με πολύ μεγάλη ένταση» κάλεσε ανερυθρίαστα τους υπουργούς του. Δεν έμεινε ούτε εκεί, αφού ομολόγησε πως «αυτό θα είναι η μεγάλη ιδεολογική μάχη την οποία θα δώσουμε τους επόμενους μήνες».

Δια στόματος του ίδιου του Κυρ. Μητσοτάκη λοιπόν, η κυβέρνηση έρχεται να τζογάρει με την επίθεση στη νεολαία, ελπίζοντας να μαντρώσει την ακροδεξιά ψήφο που χάνει εξαιτίας της ενδοτικότητάς της στα εθνικά θέματα. Για μία ακόμα φορά, στο στόχαστρό της οι νέοι και οι νέες.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Υπουργικό συμβούλιο δικαιολογιών, ψευδών και νέων απειλών για την κοινωνική ζωή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter