Μεγάλη πορεία στον Βόλο φώναξε ενάντια στη συγκάλυψη της υπόθεσης του Βασίλη Μάγγου (εικόνες, βίντεο)

Μεγάλη πορεία στον Βόλο φώναξε ενάντια στη συγκάλυψη της υπόθεσης του Βασίλη Μάγγου (εικόνες, βίντεο)
Φωτογραφία: Χρήστος Αβραμίδης

Μια μεγάλη διαδήλωση έλαβε χώρα στον Βόλο ενόψει της δίκης για τους αστυνομικούς που ξυλοκόπησαν τον Βασίλη Μάγγο τον Ιούνιο του 2020.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου Βασίλη Μάγγου προχώρησε σε δηλώσεις για τη δικαστική εξουσία και κατηγόρησε προσπάθεια συγκάλυψης, καθώς δικάζονται μονάχα τρεις από όσους αστυνομικούς χτύπησαν τον Βασίλη Βάγγο, ενώ δεν δόθηκε το δικαίωμα της πολιτικής αγωγής στην οικογένεια του θύματος.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε για πρώτη φορά μετά το τραγικό γεγονός και η μητέρα του Βασίλη Μάγγου, κρατώντας με τα χέρια της το πλακάτ με το όνομα του γιού της και το αίτημα «όχι στη συγκάλυψη»

Στην πορεία συμμετείχαν πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες από ολόκληρη την Ελλάδα, με πρώτο το πανό του Συντονισμού Συλλογικοτήτων ενάντια στην καύση σκουπιδιών. Η διαδήλωση πέρασε από πολλούς δρόμους της πόλης και κατέληξε στον πανεπιστήμιο, στον θόλο, όπου και διεξήχθη συνέλευση. Ανάμεσα στα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν το «Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς, Δικαιοσύνη, ποτέ μην ξεχαστεί τι κάναν στον Βασίλη».

Μεταξύ άλλων δράσεων που πραγματοποιήθηκαν ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου, ενάντια στην καύση σκουπιδιών, έριξε στην αυλή της Περιφέρειας, πινακίδες από μια χορηγία της Lafarge και τις περιέλουσαν με κόκκινη μπογιά.

Οι διαδηλωτές, ανανέωσαν το ραντεβού τους για το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Ντε Κίρικο που Βόλου, όπου διοργανώνεται μπαρ οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα και επίσης, για την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου σε συγκέντρωση στα Δικαστήρια Βόλου. Τέλος, η συνέλευση μετά την πορεία έλαβε ως απόφαση να διοργανωθούν δράσεις για τον Βασίλη Μάγγο σε πόλεις ολόκληρης της χώρας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter