Μεγάλη προσφορά: 2 βιβλία στην τιμή του ενός την Κυριακή 29 Αυγούστου 2021 με το Documento 

Μεγάλη προσφορά: 2 βιβλία στην τιμή του ενός την Κυριακή 29 Αυγούστου 2021 με το Documento 

Και την Κυριακή 29 Αυγούστου 2021 το Documento συνεχίζει τη μεγάλη προσφορά του για να πλουτίσετε τη βιβλιοθήκη σας με βιβλία αφιερωμένα σε πτυχές της σύγχρονης ελληνικής ιστορικής και κοινωνικής πραγματικότητας. Αυτή την Κυριακή σειρά έχουν ένα βιβλίο για το προσφυγικό ζήτημα διαχρονικά και τελευταία στην Ελλάδα, μαζί με ένα τόμο για τον δοσιλογισμό από το HotDoc.History. Και τα δύο στην τιμή του ενός..

Τα Αιρετικά Νο11 Πρόσφυγες στον ελλαδικό χώρο
10 + 3 Θεωρήσεις του ξεριζωμού με σταθμούς το 1922, τον Εμφύλιο και το σήμερα.

Μια έκδοση που προσπαθεί να αφουγκραστεί την αγωνία όσων κατέφυγαν στην Ελλάδα αποδιωγμένοι από τη χώρα τους ή ξεριζώθηκαν από την ελληνική ύπαιθρο για να στοιβαχτούν στις παρυφές των μεγάλων αστικών κέντρων, φωτίζοντας όψεις του προσφυγικού ζητήματος στην Ελλάδα και της στάσης των γηγενών απέναντι στους κατατρεγμένους.
Η θεματική του με μια ματιά:
Πόντιοι και Μικρασιάτες πρόσφυγες. Αξενος τόπος, η εγκατάσταση των προσφύγων στη Μακεδονία, όψεις της «εθνικοφροσύνης» των προσφύγων στη μεσοπολοεμική Θεσσαλονίκη, Ρώσοι/Ρωμιοί στην ίδια πόλη, «Αναγκαστικός» εκσυγχρονισμός του κράτους, Στεγαστική πολιτική, Προσφυγικοί σύλλογοι στη Νέα Κοκκινιά, Αθλητισμός και προσφυγιά, Πρόσφυγες στην ίδια τους τη χώρα, αλλά και συγχρονα ζητήματα, όπως Έμφυλη βία και προσφυγιά, Διαστασεις της ασκούμενης αντικοινωνικής πολιτικής της ΕΕ στο προσφυγικό και Εκπαίδευση παιδιών προσφύγων…

Μαζί:

HotDoc.History No94. Δωσιλογισμός επί χρήμασι
Ο υπόκοσμος που λεηλάτησε την πατρίδα
Ο δωσιλογισμός κοιταγμένος από μια άλλη σκοπιά. Την κακοποιό, τη ληστρική, την εγκληματική φύση του. Η πολιτική αποτίμηση του φαινομένου γνωστή. Απόλυτη η απαξία, και μόνο από την πλευρά της εθνικής/κοινωνικής προδοσίας. Γράψαμε και θα ξαναγράψουμε. Όμως στο βιβλίο αυτό μιλάμε για κάτι άλλο. Για τον κοινωνικό υπόκοσμο που ανταποκρίθηκε στο προσκλητήριο των κατακτητών. Με κίνητρο το κυνήγι του χρήματος, τη γεμάτη καραβάνα του συσσιτίου, την προσδοκία για μια θεσούλα «μετά», οι πιο κακομοίρηδες. Για ένα τσουβάλι λίρες, για τη μεγάλη αρπαχτή των αναθέσεων οι μεγαλοκαρχαρίες, για την άδεια καζίνο οι πληροφοριοδότες.
Μέσα από τις 100 σελίδες του βιβλίου παρελαύνει όλος ο θίασος της προδοσίας. Καθυστερημένα στοιχεία, αντικομμουνιστές ιδεολόγοι ή επιχορηγούμενοι, αντιδραστικές ομάδες, λούμπεν και αποφυλακισμένοι κακούργοι, κουκουλοφόροι στα μπλόκα, «Εξοπλισθέντες Οικοκυραίοι και Κτηματίαι». Τυφεκιοφόροι του εχθρού, ενάντια στην Αντίσταση.«Απώλειαι εκ των ημετέρων εις Γερμανός βαρέως τραυματίας».
Γύρω από τις ρουλέτες των καζίνων και στο ημίφως των σεπαρέ συμφύρονταν πράκτορες της Abwehr και της GFP με μαυραγορίτες, τζογαδόρους και ναρκέμπορους. Στη Θεσσαλονίκη ο σατανικός πράκτορας και …καζινάρχης Περικλής Νικολαΐδης. Στην Αθήνα δίπλα στα θέατρα της Πανεπιστημίου και στην Πατησίων στήθηκε ένα γαϊτανάκι κατασκοπείας.
Και πάνω σ΄ αυτόν τον οικονομικό/κοινωνικό καμβά υφάνθηκε ο ένοπλος δωσιλογισμός. «Παρών» δήλωσαν αξιωματούχοι που ανέλαβαν να υπηρετήσουν, σαν γερμανικές μαριονέτες, την «Ελληνική Πολιτεία». Διαγκωνισμός με τους Βούλγαρους για το ποιος θα… πλέξει περισσότερες κάλτσες για τη Βέρμαχτ. Ποιος θα πλασαριστεί καλύτερα στη μαύρη αγορα τροφίμων.
Ποιος θα κάψει 80 γυναικόπαιδα ζωντανά στον φούρνο του Γκουραμάνη,στον Χορτιάτη ή στην Καλή Συκιά. Οι εγκληματικές συμμορίες του ταγματασφαλιτισμού. Των Σουμπεριτών, του Poulos Verband, του Παπαδόγγονα, του Γερακίνη, των «Χιτών», του «τάγματος Χωροφυλακής Παπαγιαννάκη» και της Εύβοιας, του Κισά Μπατζάκ, του Δάγκουλα, των Τζουλιάδων κ.ά..
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter