Μελέτη – κόλαφος του Ευρωκοινοβουλίου επιβεβαιώνει το Documento για τη χρήση του Predator από την ΕΥΠ

Μελέτη – κόλαφος του Ευρωκοινοβουλίου επιβεβαιώνει το Documento για τη χρήση του Predator από την ΕΥΠ

Επισήμως παρουσιάζεται το απόγευμα της Δευτέρας από την επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου, η μελέτη του Τμήματος Πολιτικής για τα Δικαιώματα των Πολιτών και τις Συνταγματικές υποθέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για τις παρακολουθήσεις. Στο draft κείμενο της μελέτης αναφέρεται πως η κυβέρνηση στην Ελλάδα χρησιμοποίησε το Predator για να παρακολουθήσει πολίτες, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Documento.

Δείτε επίσης: Μέσω ΕΥΠ άκουγε αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων

Συγκεκριμένα, τίτλος της draft μελέτης είναι «Υφιστάμενο νομικό πλαίσιο στις χώρες μέλη για την κτήση και χρήση του Pegasus και αντίστοιχων κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης και για την δημοκρατική και δικαστική εποπτεία, ένδικα μέσα για την αντιμετώπιση παράνομης χρήσης: συμβατότητα με την ΕΣΔΑ και το Δίκαιο και τη νομολογία της ΕΕ και τις βέλτιστες πρακτικές».

Στο συμπέρασμα της μελέτης αναφέρεται πως «η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες στις οποίες λογισμικά παρακολούθησης έχουν χρησιμοποιηθεί από κυβερνητικές υπηρεσίες για να παρακολουθήσουν τους πολίτες τους» καθώς και ότι την ίδια ώρα «η κυβέρνηση συνεχίζει να αρνείται ότι έχει προμηθευτεί το λογισμικό. Ακόμη και αν είναι έτσι, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν το χρησιμοποίησε… Το λογισμικό φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε από την ΕΥΠ».

Δείτε το προσχέδιο (draft) της μελέτης:

Η ανάρτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter