Μέλος της Ένωσης Εισαγγελέων στη Βουλή: «Ναι» στην παρακολούθηση της ΠτΔ, δεν υπάρχουν διακρίσεις

Μέλος της Ένωσης Εισαγγελέων στη Βουλή: «Ναι» στην παρακολούθηση της ΠτΔ, δεν υπάρχουν διακρίσεις

«Κάλυψη» στην αρμόδια εισαγγελέα της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου, αλλά και στην κυβερνητική πλειοψηφία παρείχε κατά την ακρόαση των αρμόδιων φορέων αναφορικά με το νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις ο αντεισαγγελέας Εφετών και μέλος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Νίκος Φιστόπουλος, υποστηρίζοντας πως ακόμα και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μπορούσε να τεθεί υπό παρακολούθηση.

Ο Ν. Φιστόπουλος ήταν ο μόνος εκπρόσωπος φορέα που τοποθετήθηκε θετικά για το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου, ενώ μετά τη σχετική ερώτηση του Χρήστου Σπίρτζη, έκρινε πως ούτε η ανώτατη πολιτειακή παράγοντας του ελληνικού κράτους δεν εξαιρείται από το έργο των ωτακουστών της ΕΥΠ.

«Είναι ένα υποθετικό ερώτημα» είπε αρχικά το μέλος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος και πρόσθεσε με εμφανή αμηχανία: «Στο άρθρο 3 και 4 του νομοσχεδίου προβλέπονται οι διαδικασίες άρσης απορρήτου για πολιτικά πρόσωπα. Εάν και εφόσον συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις, δεν θα υπήρχε κάποια διάκριση αναφορικά με οποιοδήποτε πρόσωπο».

Με τα λόγια αυτά, ο κ. Φιστόπουλος ευθυγραμμίστηκε πλήρως με όσα είχε δηλώσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η Β. Βλάχου. «Θα παρακολουθούσα και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας αν πήγαινε να πουλήσει την πατρίδα» είχε πει η -κατά δήλωσή της- ανέλεγκτη εισαγγελέας, ενώ είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του πρωθυπουργού σύμφωνα με την οποία «ουδείς εξαιρείται» από τις παρακολουθήσεις.

Διαβάστε σχετικά: Χαμός στην Επιτροπή Θεσμών με την επικίνδυνη Βλάχου: «Θα παρακολουθούσα και την ΠτΔ αν πήγαινε να πουλήσει την πατρίδα»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter