Μένουμε σπίτι με 5 βιβλία

Μένουμε σπίτι με 5 βιβλία

Προτείνουμε πέντε βιβλία από τις πρόσφατες κυκλοφορίες, για τις ημέρες που μένουμε σπίτι.

Οι διαθήκες

Το μυθιστόρημα για το οποίο βραβεύτηκε στα περσινά Man Booker η Μάργκαρετ Άτγουντ κυκλοφόρησε 34 χρόνια μετά την έκδοση της αριστουργηματικής «Ιστορίας της θεραπαινίδας» και αποτελεί συνέχειά της.

Εδώ η Καναδή συγγραφέας περιγράφει όσα συνέβησαν στη Δημοκρατία της Γαλαάδ δεκαπέντε χρόνια μετά του πρώτου βιβλίου, όπου το θεοκρατικό καθεστώς παραμένει μεν ισχυρό αλλά τα σημάδια της παρακμής έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητά. Κάτω από αυτές τις συνθήκες διασταυρώνονται οι ζωές τριών εντελώς διαφορετικών μεταξύ τους γυναικών, οι οποίες θα φτάσουν στα άκρα για τα πιστεύω τους. Τη μετάφραση υπογράφει ο Αύγουστος Κορτώ.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ψυχογιός

ISBN: 978-618-01-3395-0

ΣΕΛ.: 536

ΤΙΜΗ: €19,90

Χαρράγκα: Αυτοί που καίνε τα χαρτιά τους

Το οδυνηρά επίκαιρο μυθιστόρημα του Μαροκινού συγγραφέα, γλύπτη και ζωγράφου Μαχί Μπινμπίν αφορά την ιστορία μιας ομάδας ανθρώπων που προέρχονται από διάφορες περιοχές της Αφρικής και οι δρόμοι τους συναντιούνται στην Ταγγέρη, απ’ όπου περιμένουν να τους παραλάβει ένας διακινητής για να τους μεταφέρει μέσω θαλάσσης στο Γιβραλτάρ. Η αραβική λέξη «χαρράγκα» περιγράφει τους πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη με βάρκα και καταστρέφουν τα χαρτιά τους για να αποφύγουν την πιθανότητα της απέλασης. Μετάφραση Έλγκα Καββαδία.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Άγρα

ISBN: 978-960-505-415-1

ΣΕΛ.: 184

ΤΙΜΗ: €14,00

Ο μακαρίτης Ματία Πασκάλ

Το κλασικό έργο του Λουίτζι Πιραντέλο με θέμα την ιστορία του Ματία Πασκάλ, ο οποίος ζει μια κουραστικά βαρετή ζωή στην ιταλική επαρχία μέχρι τη στιγμή που κηρύσσεται νεκρός. Αυτό που για άλλους ίσως ήταν μια σοκαριστική εμπειρία για εκείνον θα αποτελέσει πρώτης τάξεως ευκαιρία για να κάνει νέο ξεκίνημα. Αποφασίζει να εγκαταλείψει τη μέχρι τώρα ζωή του, φεύγει για τη μεγάλη πόλη, αλλάζει ταυτότητα. Μόνο που σύντομα θα ανακαλύψει ότι και η νέα του ζωή είναι το ίδιο αβίωτη και ότι το πρόβλημα είναι πιο περίπλοκο απ’ όσο πίστευε. Τη μετάφραση υπογράφει η Δήμητρα Δότση και την εισαγωγή ο Δημήτρης Στεφανάκης.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Μεταίχμιο

ISBN: 978-618-03-1283-6

ΣΕΛ.: 360

ΤΙΜΗ: €14,40

Το πατάρι

Το βιβλίο του σπουδαίου ποιητή και πεζογράφου Δημήτρη Χριστοδούλου εκτυλίσσεται στην Αθήνα των αρχών της δεκαετίας του ’50 όπου ο Ιάσονας εξακολουθεί να κυκλοφορεί με τη στολή του φαντάρου παρότι έχει απολυθεί απ’ τον στρατό εδώ και τρεις μήνες. Μια μέρα βρίσκεται στο «πατάρι» του καφέ Εσπρέσο, εμπειρία-σταθμός για τη μετέπειτα ζωή του. Μέσα από τις σκέψεις του πάνω στην πολιτική, στους διανοούμενους, τους ψευτοδιανοούμενους και στις προσπάθειές του να μην προδώσει τα ιδανικά του παρακολουθούμε να ξετυλίγεται το νήμα μιας ολόκληρης εποχής των πρώτων χρόνων μετά τη λήξη του Εμφυλίου, όπως τα έζησαν οι τότε «χαμένοι» του αγώνα για μια καλύτερη Ελλάδα.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Μετρονόμος

ISBN: 978-618-5339-40-1

ΣΕΛ.: 136

ΤΙΜΗ: €12,72

Το ημερολόγιο ενός βιβλιοπώλη

Με χιούμορ και άμεσο λόγο ο Σον Μπάιτελ, ιδιοκτήτης του δεύτερου μεγαλύτερου παλαιοβιβλιοπωλείου της Σκωτίας, περιγράφει εκ των έσω τον κόσμο ενός πραγματικού βιβλιοπωλείου στη μετά Amazon εποχή. Τα ιδιαίτερα γούστα και οι ιδιοτροπίες των πελατών, η συγκίνηση της ανακάλυψης ενός σπάνιου βιβλίου και οι καθημερινοί διάλογοι είναι η πρώτη ύλη που χρησιμοποιεί για να γκρεμίσει μέσα από τρανταχτά γέλια την εικόνα του φαινομενικά επίγειου παραδείσου του αναγνώστη (φιδωτοί διάδρομοι με 100.000 βιβλία σε μια επαρχιακή παραθαλάσσια πόλη). Μετάφραση Τάσος Νικογιάννης.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Key Books

ISBN: 978-618-5265-20-5

ΣΕΛ.: 400

ΤΙΜΗ: €16,90

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter