Mένουμε Σπίτι! Οι προτάσεις της εβδομάδας

Mένουμε Σπίτι! Οι προτάσεις της εβδομάδας
Σε δύσκολους καιρούς, με όλα τα καλλιτεχνικά δρώμενα να ακυρώνονται η συντακτική ομάδα του Docville προτείνει εναλλακτικές μορφές διασκέδασης κατ’ οίκον.

Η πρώτη ελληνική streaming πλατφόρμα

Cinobo ή αλλιώς Cinema-No-Borders. Μία ελληνική streaming πλατφόρμα που δίνει έμφαση στο ανεξάρτητο σινεμά όπως για παράδειγμα το Ηoneyland, το αριστουργηματικό ντοκιμαντέρ από τη Βόρεια Μακεδονία. Ταινίες βραβευμένες από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, ταινίες πολυαγαπημένες σε βραδιές θερινού σινεμά και μικρά φεστιβαλικά διαμαντάκια που παίχτηκαν για μικρό χρονικό διάστημα στις αίθουσες. Από τον Τσάπλιν και τον Κίτον έως τον Τριφό και τον Κισλόφσκι, στο Cinobo υπάρχουν και κλασσικές ταινίες που σημάδεψαν την 7η τέχνη. Οι πρώτες 14 ημέρες είναι τελείως δωρεάν.

Ψηφιακή βόλτα στα μουσεία

Βλέπουμε τις συλλογές των Μουσείων και της Εθνικής Πινακοθήκης με την ψηφιακή περιήγηση. Παίζουμε διαδικτυακά παιχνίδια με τη Ζωφόρο του Παρθενώνα και με όλα τα μνημεία της Ακρόπολης με ξεναγό μας τη Γλαύκα το ιπτάμενο ρομπότ. Παίρνουμε «πινέλα και χρώματα» και δημιουργούμε τις πιο απίθανες παραλλαγές των φημισμένων αγαλμάτων. Γινόμαστε οι αρχιτέκτονες ενός νέου ναού στην Κλασική Αθήνα. Όλα αυτά συμβαίνουν μέσω των ευφάνταστων εφαρμογών με τις οποίες το ΥΠΠΟΑ φέρνει τον πολιτισμό στο σπίτι μας.

INFO:

Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Παιδικές παραστάσεις από μακριά

Tο Εθνικό Θέατρο διαθέτει στην επίσημη σελίδα του ψηφιοποιημένες παιδικές θεατρικές παραστάσεις σκηνοθετημένες από γνωστούς καλλιτέχνες όπως η Κάρμεν Ρουγγέρη, η Μαριάννα Τόλη κ.α. τις οποίες μπορούμε να απολαύσουμε είτε ηχητικά είτε μέσω βίντεο. Στο ψηφιοποιημένο αρχείο του Εθνικού Θεάτρου μπορεί κανείς να παρακολουθήσει την «Ωραία Κοιμωμένη» και τον «Τσάρο με τη μακριά γενειάδα» της Κάρμεν Ρουγγέρη, τον «Γύρο του Κόσμου σε 80 ημέρες» της Μαριάννας Τόλη και τον «Δον Κιχώτη» του Σταύρου Τσακίρη.

INFO:

n-t.gr

Περιήγηση στη Συλλογή Γουλανδρή

Ψηφιακές αναπαραγωγές 148 έργων, εικόνες λεπτομερειών και ηχητικές ξεναγήσεις σε δύο γλώσσες προσφέρουν στους χρήστες μία ολοκληρωμένη οπτική των έργων τέχνης και ένα νέο σημείο επαφής με το Μουσείο.

Μέσα από την ψηφιακή περιήγηση στη συλλογή οι χρήστες μπορούν να εξερευνήσουν έργα των Van Gogh, Picasso, El Greco, Monet, Rodin, Miró, Degas, Giacometti, Cézanne, Παρθένη, Τσαρούχη, Μόραλη και άλλων ονομάτων της νεότερης και σύγχρονης τέχνης, να ανακαλύψουν λεπτομέρειες κρυμμένες στο πίσω μέρος των καμβάδων και να μάθουν περισσότερα για τη δημιουργία των έργων, την ιστορία τους, και τη ζωή των καλλιτεχνών.

INFO:

goulandris.gr

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης έρχεται στο σπίτι

Tο μουσείο θα βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους που αναγκάζονται από τις συνθήκες να περνούν περισσότερο χρόνο στον ιδιωτικό τους χώρο. Το Μουσείο ενισχύει τη διαδικτυακή παρουσία του και την επικοινωνία του με το κοινό μέσα από τη δράση «Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης έρχεται στο σπίτι σας». Πρόκειται για υφιστάμενες αλλά και νέες ψηφιακές εφαρμογές που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και προσβλέπουν στην παροχή μουσειακής εμπειρίας χωρίς φυσική παρουσία.

INFO:

www.historical-museum.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter