Μεντβέντεφ: Αν η Ουκρανία συνδέεται με την τρομοκρατική επίθεση, οι ηγέτες της θα καταστραφούν

Μεντβέντεφ: Αν η Ουκρανία συνδέεται με την τρομοκρατική επίθεση, οι ηγέτες της θα καταστραφούν
AP Photo/Dmitry Serebryakov

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ διαβεβαίωσε σήμερα ότι η χώρα του θα “καταστρέψει” τους Ουκρανούς ηγέτες, εάν αποδειχθεί ότι ευθύνονται για την αιματηρή επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στα προάστια της Μόσχας.

“Εάν αποδειχθεί ότι είναι τρομοκράτες του καθεστώτος του Κιέβου… πρέπει όλοι τους να βρεθούν και να καταστραφούν ανελέητα ως τρομοκράτες. Συμπεριλαμβανομένων των ηγετών του κράτους που διέπραξε μια τέτοια ωμότητα”, δήλωσε ο Μεντβέντεφ, ο οποίος είναι επίσης δεύτερος στην ιεραρχία του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, σε μήνυμά του στο Telegram.

Στη Μόσχα, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ γίνονται πολλές συλλήψεις και η πόλη είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι παγιδευμένοι στο κτίριο το οποίο ψάχνει μέτρο μέτρο η αστυνομία.

Οι ρωσικές δυνάμεις της τάξης ανακοίνωσαν ότι “αναζητούν” τους δράστες που ευθύνονται για την ένοπλη επίθεση και την πυρκαγιά στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall κοντά στη Μόσχα νωρίτερα σήμερα, η οποία μετρά ήδη τουλάχιστον σαράντα νεκρούς.

“Ειδικές μονάδες της Ρωσικής Εθνοφρουράς εργάζονται στο σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης στο Crocus City Hall. Αναζητούν εγκληματίες και εκκενώνουν το κτίριο απομακρύνοντας τους πολίτες”, ανακοίνωσε η εθνοφρουρά Rosgvardia στον λογαριασμό της στο Telegram.

Εξω από το Crocus City Hall όπου έγινε η τρομοκρατική επίθεση βρίσκονται, ώρες μετά, δεκάδες ασθενοφόρα.

Διαβάστε σχετικά: Μακελειό στη Μόσχα: Τουλάχιστον 40 νεκροί και 100 τραυματίες – Σοκαριστικά βίντεο από το «ρωσικό Μπατακλάν»

Τι λέει η Ουκρανία

Η Ουκρανία “δεν έχει καμία απολύτως σχέση” με τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα και προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 40 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσοτέρων από 100 στη Μόσχα, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό, δήλωσε ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχαήλο Ποντολιάκ, κάνοντας λόγο για “τρομοκρατική ενέργεια”.

“Ας είμαστε ξεκάθαροι, η Ουκρανία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτά τα γεγονότα”, διαβεβαίωσε στο Telegram ο Μιχαήλο Ποντολιάκ, η χώρα του οποίου πολεμά εδώ και δύο χρόνια τη ρωσική εισβολή. “Η Ουκρανία ουδέποτε έχει χρησιμοποιήσει τρομοκρατικές μεθόδους πολέμου”, πρόσθεσε.

Για την Ουκρανία, “είναι σημαντικό να διεξάγει αποτελεσματικές πολεμικές επιχειρήσεις, επιθετικές ενέργειες για να καταστρέψει τον τακτικό ρωσικό στρατό” και να θέσει τέλος στην εισβολή, είπε ο αξιωματούχος.

Η λεγεώνα Ελευθερία για τη Ρωσία, παραστρατιωτική οργάνωση Ρώσων μαχητών που αντιτίθεται στο Κρεμλίνο και έχει την έδρα της στην Ουκρανία, και η οποία πραγματοποιεί τακτικά εισβολές σε ρωσικές συνοριακές περιοχές, αρνήθηκε επίσης οποιαδήποτε εμπλοκή σε αυτήν την επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στα προάστια της Μόσχας.

Υπάρχον Ουκρανοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατηγορούν τη Μόσχα για προβοκάτσια. «Υπογραμμίζουμε ότι η Λεγεώνα δεν πολεμά τους Ρώσους πολίτες», δήλωσε η οργάνωση καθιστώντας υπεύθυνο «το τρομοκρατικό καθεστώς του Πούτιν» για την «προετοιμασία της αιματηρής πρόκλησης» και την «κάλυψή της από τα μέσα ενημέρωσης».

Ο Πούτιν

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώνεται “συνεχώς” και “από τα πρώτα λεπτά” για τη φονική επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα το βράδυ σε αίθουσα συναυλιών στα προάστια της Μόσχας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του.

“Από τα πρώτα λεπτά του περιστατικού στο Crocus City Hall, ο πρόεδρος ενημερώθηκε ότι είχαν αρχίσει πυροβολισμοί. Ο πρόεδρος ενημερώνεται συνεχώς από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για το τι συμβαίνει και τα μέτρα που λαμβάνονται”, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Διαβάστε επίσης:

Ζαχάροβα για μακελειό στη Μόσχα: «Τρομοκρατική ενέργεια κατά της Ρωσίας» – Βολές εναντίον των ΗΠΑ

Μόσχα: Βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης ενός από τους τρομοκράτες του «ρωσικού Μπατακλάν»

Μακελειό στη Μόσχα: Ο Λευκός Οίκος δηλώνει ότι «οι σκέψεις του είναι στα θύματα της φρικτής επίθεσης»

Ρωσία: Βίντεο με τα πρώτα δευτερόλεπτα της επίθεσης στο συναυλιακό χώρο – Στους 40 οι νεκροί

Μακελειό στη Μόσχα: Τουλάχιστον 40 νεκροί και 100 τραυματίες – Σοκαριστικά βίντεο από το «ρωσικό Μπατακλάν»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter