ΜέΡΑ25: Με την επέκταση του απάνθρωπου φράχτη του Έβρου ο Μητσοτάκης «κλείνει το μάτι» στην ακροδεξιά

ΜέΡΑ25: Με την επέκταση του απάνθρωπου φράχτη του Έβρου ο Μητσοτάκης «κλείνει το μάτι» στην ακροδεξιά

Ευθεία επίθεση εξαπολύει το ΜέΡΑ25 κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη και προσωπικά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο περιθώριο της φιέστας μισαλλοδοξίας που έστησε την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς άγραν ακροδεξιών ψήφων.

Με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν, σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «χρησιμοποίησε την επέκταση του απάνθρωπου φράχτη του Έβρου για να κλείσει το μάτι τόσο στην ελληνική όσο και στην παν-Ευρωπαϊκή ακροδεξιά».

Όπως αναφέρει ο ίδιος, «ο φράχτης, όπως και οι επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, έχουν καταδικαστεί επαναλελλημένως από δεκάδες οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων αρμόδιων του ΟΗΕ και της Διεθνούς Αμνηστίας. Παρ’όλα αυτά, και οι δυο πρακτικές αποτελούν “παράσημο” για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία προσπαθεί με διάφορα στελέχη και πολιτικές της να προσεγγίσει τους ψηφοφόρους του Ηλία Κασιδιάρη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25:

Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε την επέκταση του απάνθρωπου φράχτη του Έβρου για να κλείσει το μάτι τόσο στην ελληνική όσο και στην παν-Ευρωπαϊκή ακροδεξιά.

Ο φράχτης, όπως και οι επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, έχουν καταδικαστεί επανειλημμένως από δεκάδες οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων αρμόδιων του ΟΗΕ και της Διεθνούς Αμνηστίας. Παρ’όλα αυτά, και οι δυο πρακτικές αποτελούν “παράσημο” για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία προσπαθεί με διάφορα στελέχη και πολιτικές της να προσεγγίσει τους ψηφοφόρους του Ηλία Κασιδιάρη.

Η ακροδεξιά στροφή αποτελεί παν-Ευρωπαϊκό φαινόμενο, με την Λεπέν στη Γαλλία, τις κυβερνήσεις της Ουγγαρίας, Πολωνίας, Αυστρίας και Ιταλίας καθώς και κόμματα στη Σουηδία και την Ολλανδία να εκφράζουν ένα ισχυρό μέτωπο αυταρχισμού, στο οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτελεί πλέον βασικό πυλώνα. Ας μη ξεχνάμε ότι αυτή την εβδομάδα η επιτροπή Πολιτικών Δικαιωμάτων του Ευρωκοινοβουλίου (η γνωστή LIBE) πρότεινε, μεταξύ άλλων, την θέσπιση ενός καθεστώτος “κατά φαντασίαν νομικής μη-εισόδου” για όσους εισέρχονται σε ευρωπαϊκό έδαφος, με αποτέλεσμα να είναι νομικά σαν να μη βρίσκονται στην Ευρώπη. Αυτό φυσικά θα αποτελεί καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, αλλά φυσικά αυτό δεν είναι κάτι που σταμάτησε την ΕΕ στο παρελθόν, όπως είδαμε στις συμφωνίες με την Τουρκία -την οποία και η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα αγκάλιασε- και την Λιβύη.

Δεν επιτρέπεται να τρέφουμε αυταπάτες για τον ρόλο της ΕΕ στο μεταναστευτικό: αν όντως δεν υπάρξει χρηματοδότηση από την ΕΕ για τον φράχτη του Έβρου, αυτό δεν σηματοδοτεί επουδενί την στήριξη της σε ανθρωπιστικές πολιτικές. Μόνο με τη Ρήξη με αυτήν την ΕΕ και με τη θέσπιση πραγματικών πολιτικών για την μετανάστευση και το άσυλο που να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα μπορούσε να υπάρξει μια υποτυπώδης πολιτική για την οποία να μην ντρεπόμαστε ούτε ως Έλληνες, ούτε ως Ευρωπαίοι.

Διαβάστε επίσης:

Απευθείας ανάθεση δεκάδων χιλιάδων ευρώ για την ακροδεξιά φιέστα Μητσοτάκη στον Έβρο

Αντιμεταναστευτικό κρεσέντο κυβέρνησης – Θα δώσουν 100 εκατ. ευρώ για φράκτη σε όλο τον Εβρο

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter