Merve Taşkın: Influencer καταδικάστηκε επειδή φωτογραφήθηκε με ομοίωμα πέους

Merve Taşkın: Influencer καταδικάστηκε επειδή φωτογραφήθηκε με ομοίωμα πέους

Και μη χειρότερα μέρες που έρχονται… νεαρή Influencer καταδικάστηκε από την τουρκική δικαιοσύνη, επειδή πόσταρε φωτογραφίες της από το Μουσείο του Σεξ στο Άμστερνταμ..

Η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς στην γείτονα χώρα, ενώ ο κρατικός έλεγχος είναι ασφυκτικός, τόσο στον Τύπο όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα, η Merve Taşkın είχε επισκεφτεί την Ολλανδία και, μεταξύ άλλων, είχε φωτογραφηθεί στο Μουσείο του Σεξ και στην περιοχή των Κόκκινων Φαναριών της πόλης. Στη συνέχεια η νεαρή μοιράστηκε τις φωτογραφίες της, στον προσωπικό της λογαριασμό συγκεντρώνοντας χιλιάδες likes και σχόλια. Καθώς πόζαρε με σεξουαλικά αντικείμενα και έργα τέχνης, όπως το τεράστιο γλυπτό ενός πέους στο Μουσείο κατηγορήθηκε από τις τουρκικές αρχές για «αισχρότητα» και ήρθε αντιμέτωπη με έως και τρία χρόνια φυλάκισης. Τελικά, το δικαστήριο την καταδίκασε σε έξι μήνες φυλακή, και αργότερα μείωσε την ποινή στους πέντε μήνες με πενταετή αναστολή επείδη είχε «καλή συμπεριφορά».

Η δήλωση της: «Αντίθετα με όσα πιστεύει η εισαγγελία, οι αναρτήσεις μου είναι εντός των ορίων της ελευθερίας της έκφρασης. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στον κόσμο. Δείχνει πόσο πίσω είναι η Τουρκία σε τέτοια θέματα. Το δικαστήριο με καταδίκασε σε πέντε μήνες φυλάκιση με αναστολή. Αυτό σημαίνει ότι εάν δεν διαπράξω εκ προθέσεως έγκλημα εντός πέντε ετών, η καταδίκη μου θα ακυρωθεί».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter