Μεσαία τάξη vs ακραίο μοντέλο διακυβέρνησης

Μεσαία τάξη vs ακραίο μοντέλο διακυβέρνησης

Έχει γίνει πια απολύτως κατανοητό από τους συμπολίτες μας ότι ο μύθος που καλλιέργησε η ΝΔ ως αντιπολίτευση σχετικά με την μεσαία τάξη και ότι θα λάμβανε πρωτοβουλίες ως κυβέρνηση για να τους απαλύνει, ήταν άλλο ένα χονδροειδέστατο ψέμα, ήταν άλλο ένα επικοινωνιακό τέχνασμα-όπως τόσα άλλα-,με μόνο στόχο την υφαρπαγή των ψήφων και την στοχοποιήση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφού πέρασε πλέον επαρκής χρόνος αντιλήφθηκαν οι πάντες ότι ποτέ δεν νοιαζόταν για την μεσαία τάξη, αλλά μόνο για τους λίγους και ισχυρούς και ιδιαιτέρως για την νομή της εξουσίας.

Μέσα σε έξι μήνες, έκαναν τα πάντα για να αποδείξουν την ακραία νεοφιλευθέρη πολιτική τους ,καταργώντας οτιδήποτε είναι προς όφελος των μεσαίων και ασθενέστερων συμπολιτών μας.

Τους ασθενέστερους συμπολίτες μας που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε ομπρέλα και τους προστάτευε, τους έδωσε φωνή και την θέση που δικαιούται ο κάθε πολίτης, τους «διαφορετικούς», τους ρομά.

Θυμόμαστε όλοι τι γίνονταν πριν το 2015,άνθρωποι έτρωγαν από τα σκουπίδια, οι νέοι μετανάστευαν στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά και να επιβιώσουν, οι δημόσιες δομές εξαθλιωμένες (υγεία, παιδεία, πρόνοια), υπήρχε τέτοια φτώχια στα κατώτερα στρώματα και τόση ανισοκατανομή πλούτου, απόρροια ακριβώς των πολιτικών επιλογών των κυβερνήσεων που μας οδήγησαν στα μνημόνια και κατέστρεψαν την χώρα.

Η Επιλογή το 2015, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να φέρει με το πρώτο νομοσχέδιο το σχέδιο για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης ήταν ίσως η πιο ανθρώπινη και σοβαρή πρόταση αντιμετώπισης ενός υπαρκτού προβλήματος που εσκεμμένα έκαναν ότι δεν έβλεπαν ,γιατί είχαν άλλες προτεραιότητες και πολύ περισσότερο γιατί αδιαφορούσαν. Πάρθηκαν τότε μέτρα και δόθηκαν ενισχύσεις (ΚΕΑ, επίδομα στέγασης, ενοικίου) που βοήθησαν και προσπάθησαν να εντάξουν ισότιμα αυτούς τους συμπολίτες μας στην κοινωνία ,γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τους ήθελαν στο περιθώριο και αόρατους.

Η Προσπάθεια όμως ένταξης στην κοινωνία όλων αυτών των ανθρώπων, εκτός από πολιτική επιλογή προϋπόθετε και οικονομική ενίσχυση η οποία φάνηκε και πολύ περισσότερο χρησιμοποιήθηκε από την αντιπολίτευση-τότε- και τα ΜΜΕ ,ότι φτωχοποιεί την μεσαία τάξη.

Πες-πες όπως το συνήθιζαν, στοχοποιώντας αυτούς τους ανθρώπους και τον ΣΥΡΙΖΑ περισσότερο για την επιλογή του, κατάφεραν να επηρεάσουν πολλούς συμπολίτες μας που έδωσαν την ευκαιρία στην ΝΔ να ξανακυβερνήσει και να ξαναμπούν από τα δεδομένα της διακυβέρνησης της ΝΔ, πολλοί ξανά στο περιθώριο.

Τι έγινε όμως σε αυτό το διάστημα και έπεσαν σαν χάρτινος πύργος τα ταξίματα και τα «θα», της ΝΔ συνεπικουρούμενης πάντα από τα ΜΜΕ, που υποκριτικά νοιάζονταν τότε για την μεσαία τάξη και σήμερα τσιμουδιά, επιστροφή στα παλιά με βλαχογκλάμουρ δελτία για να ξεχνιόμαστε και να χορταίνει το μάτι.

Βαρεθήκαμε να ακούμε την ΝΔ ως αντιπολίτευση να μιλά για ανάπτυξη, επενδύσεις, μπουλντόζες, θέσεις εργασίας ,αύξηση του κατώτατου μισθού, των συντάξεων.

Τι βλέπουμε όμως καθημερινά, με βάση τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια η ανεργία αυξάνεται, μειώθηκαν οι εξαγωγές κατά 11%, η βιομηχανική παραγωγή κατά 8,1%.Με σειρά νομοθετημάτων κατάφεραν εκτός των άλλων να ενταθεί η εργοδοτική αυθαιρεσία, να αυξηθεί η παραβατικότητα στην αγορά εργασίας, να μην αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, να μειωθούν τα προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ. για την αντιμετώπισης της ανεργίας.

Το κοινωνικό μέρισμα το οποίο επιστρεφόταν στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας επί 4 έτη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αυτή την χρονιά μειώθηκε από την ΝΔ από 850 εκ. ευρώ σε 200 εκ. ευρώ .Η μη στήριξη στην μεσαία τάξη αποδεικνύεται πεντακάθαρα, αποτυπώθηκε ξεκάθαρα και στα ταμεία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων,κατά την περίοδο των εορτών με μείωση εισπράξεων μεγαλύτερη του 30%.

Αυτή η κατάσταση επικρατεί και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική από μια κυβέρνηση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ολιγαρχών του κεφαλαίου, υλοποιεί ένα μοντέλο διακυβέρνησης ακραία νεοφιλελεύθερο με συρρικνωμένα δικαιώματα, με λιγότερες κοινωνικές παροχές για τους εργαζόμενους, με επισφαλείς συνθήκες εργασίας, ανισότητες και διακρίσεις.

Σήμερα τα ΜΜΕ δείχνουν ανέμελα και ευτυχισμένα, όλα πάνε καλά. Ακόμα και την προστασία της πρώτης κατοικίας χαρακτηρίζει υπουργός ζημιογόνα και στα κανάλια πέρα βρέχει. Λίγο πολύ μας λένε ότι όλα γίνονται για το καλό μας .

Έχουμε λοιπόν από την μια την κυβέρνηση που υλοποιεί αυτή την αντικοινωνική, άνιση και φοβερά ταξική πολιτική και από την άλλη τα ΜΜΕ που δεν βλέπουν, δεν ακούν και δεν κάνουν την δουλειά τους.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και για να αντιμετωπισθεί χρειάζεται ,σοβαρή και στοχευμένη αντιπολίτευση, λόγο πειστικό με επιχειρήματα και τεκμηριωμένο καθαρό λόγο που πείθει. Χρειάζεται πολλή δουλειά ,αλλά έτσι μόνο μπορεί ν αντιμετωπιστεί ο σκοταδισμός και το «ολοταχώς πίσω».

Η Ευαγγελία Μανιτσούδη είναι εκπαιδευτικός, μέλος Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χίου

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter