Μεσαιωνικές απόψεις από τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ για τον γάμο ομοφύλων (Video)

Μεσαιωνικές απόψεις από τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ για τον γάμο ομοφύλων (Video)

Καταστροφικός για την εικόνα της Εκκλησίας εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ ο οποίος εκτός 21ου αιώνα προχώρησε σε κήρυγμα μίσους από την τηλεοπτική  συχνότητα του ΣΚΑΪ. Προειδοποίησε μάλιστα τους βουλευτές και τους υπουργούς που θα ψηφίσουν το γάμο ομοφύλων να μην πηγαίνουν στην Εκκλησία.

Αφού μίλησε για «θανάσιμη αμαρτία» προσθέτοντας πως «όσοι το ψηφίσουν δεν μπορούν να παραμείνουν μέλη της εκκλησίας». «Δεν μπορούν να έρχονται στις εκκλησίες, από μόνοι τους έχουν εκπέσει από την Εκκλησία», ανέφερε.

«Θανάσιμη αμαρτία»

Ο Μητροπολίτης στράφηκε κατά των ομοφυλόφιλων τους οποίους κατηγόρησε για «θανάσιμη αμαρτία από το νόμο του Θεού». «Ο ομοφυλόφιλος αμαρτάνει θανασίμως και θα πρέπει να μετανοήσει», είπε και συνέχισε λέγοντας πως «οι ομοφυλόφιλοι δεν μπορούν να είναι χριστιανοί». «Η εκκλησία έχει ένα ήθος, ένα δόγμα, δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει και να λέει πως είναι στην εκκλησία».

Ο ομοφυλοφιλία προκαλεί… καρκίνο!

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ υποστήριξε ακόμη πως η ομοφυλοφιλία «αυξάνει την πιθανότητα για τον καρκίνο», ενώ από την Παλαιά Διαθήκη τα «Σόδομα» καταστράφηκαν από τον Θεό. Είπε ακόμη πως «πέφτει πολύ χρήμα στην ομοφυλοφιλική ατζέντα».

Δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στην Εκκλησία

«Δεν μπορείς να είσαι ομοφυλόφιλος και μέλος της Εκκλησίας», είπε, ενώ όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στο χώρο της Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Πειραιώς απάντησε πως «όλα αυτά είναι συκοφαντίες».

Όχι στην βάπτιση

Για το θέμα της βάφτισης υποστήριξε πως τα παιδιά μιας οικογένειας ομοφυλόφιλων δεν θα πρέπει να βαφτίζονται για τρεις λόγους:

  • Πρώτον, είπε, «επειδή ελλείπει η πίστη των κηδεμόνων που σύμφωνα με την εκκλησία αναπληρώνει την ελλείπουσα πίστη του νηπίου».
  • Δεύτερον, «ο ιερέας πρέπει να συμπράξει στη βάφτιση και με αυτόν τον τρόπο θα υποχρεωθεί να αναγνωρίσει τον γάμο των ομοφυλόφιλων» και
  • Τρίτον,  «από αγάπη προς τα παιδιά δεν θα πρέπει να τα βαφτίζουμε γιατί με αυτόν τον τρόπο απενοχοποιούμε τις πράξεις των κηδεμόνων τους».

«Δεν υπάρχει ομοφυλοφιλία»

«Ο ερωτισμός είναι ένας: Άνδρας – γυναίκα. Ομοφυλοφιλία δεν υπάρχει είναι μια άτεχνη απομίμηση του ετέρου ρόλου. Έχουμε έναν άνδρα που κάνει τη γυναίκα και μια γυναίκα που κάνει τον άνδρα και αυτό έρχεται και το θεσμοθετεί η πολιτεία. Τι να πω λυπούμαι για την ανθρώπινη έκπτωση. Τίποτα άλλο. Μιλάμε για μια τραγωδία. Έλεος».

Διαβάστε επίσης:

Ατζέντα «νόμος και τάξη» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη υπό την πίεση αγροτών και φοιτητών

FT: «Κερκόπορτα» της Τουρκίας για το ρωσικό πετρέλαιο – Πώς περνάει στην Ευρώπη

Ρεσιτάλ αλαζονείας Παύλου Μαρινάκη με απειλές ενάντια σε αγρότες και φοιτητές (Video)

Αγρότες: Έξω φρενών με τον προκλητικό Αυγενάκη: «Το ‘αρκετά’ κ. υπουργέ να το πείτε στον οδηγό σας» (Video)

«Στα ανθρώπινα δικαιώματα δεν υπάρχουν αστερίσκοι» – Ομόφυλα ζευγάρια παρουσιάζουν στο Documento τις οικογένειες τους

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter