Μέση Ανατολή: 300.000 Ισραηλινοί στρατιώτες κοντά στη Γάζα – Η Χαμάς καλεί σε γενική κινητοποίηση (Photos-Video)

Μέση Ανατολή: 300.000 Ισραηλινοί στρατιώτες κοντά στη Γάζα – Η Χαμάς καλεί σε γενική κινητοποίηση (Photos-Video)

Σφίγγει ο ισραηλινός κλοιός στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας, με περίπου 300.000 στρατιώτες να αναπτύσσονται κοντά στην περιοχή «έτοιμοι να εκτελέσουν την αποστολή τους», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Τζόναθαν Κόνρικους, στρατιωτικός εκπρόσωπος του Τελ Αβίβ.

Διαβάστε επίσης: Φλέγεται για πέμπτη ημέρα η Μέση Ανατολή: Σφυροκόπημα χωρίς τέλος στη Γάζα – Ξεπερνούν τους 2.000 οι νεκροί (Photos)

«Έχουμε αναπτύξει, στην πραγματικότητα έχουμε στείλει, το πεζικό μας, τους στρατιώτες τεθωρακισμένων, το σώμα πυροβολικού μας και πολλούς ακόμη στρατιώτες από τις εφεδρείες, 300.000 σε αριθμό, σε διαφορετικές ταξιαρχίες και μεραρχίες και τώρα βρίσκονται κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ετοιμάζονται να εκτελέσουν την αποστολή, που μας ανατέθηκε από την ισραηλινή κυβέρνηση», ανέφερε σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter.

«Πρέπει να να διασφαλιστεί ότι η Χαμάς, στο τέλος αυτού του πολέμου, δεν θα έχει στρατιωτικές δυνατότητες με τις οποίες μπορεί να απειλήσει ή να σκοτώσει Ισραηλινούς αμάχους», συμπλήρωσε.

Στον αντίποδα, ο πρώην αρχηγός της Χαμάς, Χάλεντ Μεσάαλ, έδωσε σήμα για «γενική κινητοποίηση» στον αραβικό κόσμο, για την υποστήριξη των Παλαιστινίων.

«Πρέπει να κατευθυνθούμε στις πλατείες και στους δρόμους του αραβικού και του ισλαμικού κόσμου την Παρασκευή, την Παρασκευή της Πλημμύρας του Αλ Άκσα», δήλωσε ο Μεσάαλ, σύμφωνα με το Jerusalem Post.

Παράλληλα, η Χαμάς δηλώνει «έτοιμη για μακροχρόνιο πόλεμο με το Ισραήλ», με τον εκπρόσωπο της οργάνωσης, Αλί Μπαρακέχ να δηλώνει ότι θα χρησιμοποιηθούν οι όμηροι που κρατούνται στη Γάζα για τη διασφάλιση της απελευθέρωσης Παλαιστινίων που κρατούνται στο Ισραήλ.

Σφυροκόπημα με χιλιάδες νεκρούς

Η Μέση Ανατολή φλέγεται για πέμπτη ημέρα, με τον ισραηλινό στρατό να συνεχίζει το σφυροκόπημα από αέρος στη Γάζα, με τη Χαμάς να «απαντά» με μπαράζ ρουκετών. Ο απολογισμός των θυμάτων σοκάρει, καθώς περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη, ενώ χιλιάδες είναι οι τραυματίες και οι αγνοούμενοι.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία συνέχισε να σφυροκοπεί τη Γάζα, πλήττοντας πάνω από 200 στόχους μόνο σε μια συνοικία της πόλης της Γάζας, 450 συνολικά, περιοχή οποία παραμένει αποκλεισμένη χωρίς ρεύμα, νερό και τρόφιμα. Στον αντίποδα, η Χαμάς προχώρησε το απόγευμα της Τρίτης σε μπαράζ επιθέσεων με ρουκέτες κατά της πόλης Ασκελόν.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter