Μέση Ανατολή: Αλαλούμ στην Ε.Ε με την παροχή βοήθειας στους Παλαιστίνιους – Τι συνέβη

Μέση Ανατολή: Αλαλούμ στην Ε.Ε με την παροχή βοήθειας στους Παλαιστίνιους – Τι συνέβη

Μπάχαλο επικράτησε τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες μετά την ανακοίνωση του Επιτρόπου Όλιβερ Βάρχελι, που ανέφερε ότι «παγώνει» κάθε βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους, ελέω της δράσης της Χαμάς.

Διαβάστε επίσης: Μέση Ανατολή: «Η χειρότερη επίθεση εδώ και 22 χρόνια, ακούμε συνεχώς σειρήνες» – Συγκλονιστικές μαρτυρίες (Video)

Ο Βάρχελι ανέφερε μεταξύ άλλων ότι κόβεται κάθε είδους βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης της ανθρωπιστικής, με τις αντιδράσεις να μην αργούν. Ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων, Γιάνες Λέναρσιτς, τοποθετήθηκε μέσω Twitter σημειώνοντας ότι «είναι επιτακτική ανάγκη η προστασία των αμάχων και ο σεβασμός του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου. Η ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ στους Παλαιστίνιους που έχουν ανάγκη θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί».

Το θολό τοπίο ξεδιάλυνε η ανάρτηση του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος δήλωσε ότι «η αναστολή κάθε πληρωμής θα τιμωρούσε τον παλαιστινιακό λαό, βλάπτοντας παράλληλα τα συμφέροντα της ΕΕ στην περιοχή και ενθαρρύνοντας περισσότερο την τρομοκρατία».

Νωρίτερα, η Κομισιόν είχε εκδώσει την εξής ανακοίνωση: «Η επανεξέταση δεν αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια που παρέχεται στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων πολιτικής προστασίας και ανθρωπιστικής βοήθειας», ενώ αναμένεται η σύνοδος των ΥΠΕΞ της Ε.Ε. (10/10) ώστε να φανεί εάν θα εξαχθούν νέα συμπεράσματα και αποφάσεις σχετικά με τους Παλαιστίνιους.

Δείτε επίσης: Κόλαση πυρός για 4η ημέρα στη Μέση Ανατολή: Κόβουν ρεύμα, νερό και τρόφιμα από τη Γάζα – Πάει στη Μόσχα ο Αμπάς (Photos – Video)

Παράλληλα, διεθνή ΜΜΕ σημειώνουν ότι η παρέμβαση του Βάρχελι έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια εντός της Ε.Ε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter