Κόλαση πυρός για 4η ημέρα στη Μέση Ανατολή: Κόβουν ρεύμα, νερό και τρόφιμα από τη Γάζα – Πάει στη Μόσχα ο Αμπάς (Photos – Video)

Κόλαση πυρός για 4η ημέρα στη Μέση Ανατολή: Κόβουν ρεύμα, νερό και τρόφιμα από τη Γάζα – Πάει στη Μόσχα ο Αμπάς (Photos – Video)

Φλέγεται για τέταρτη ημέρα η τη Μέση Ανατολή όπου ώρα με την ώρα κλιμακώνεται η κατάσταση με τη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, στα αιματοβαμμένα παλαιστινιακά εδάφη, τη στιγμή που οι δυνάμεις του Τελ Αβίβ προχωρούν σε συνολικό αποκλεισμό της Γάζας.

Δείτε επίσης: Μέση Ανατολή: Ισοπεδώνεται η Γάζα – Το Ισραήλ πρέπει να ξεκινήσει χερσαία επιχείρηση δηλώνει ο Νετανιάχου

Την ίδια ώρα, μαχητικά ελικόπτερα του Ισραήλ επιτέθηκαν και σε λιβανέζικο έδαφος ενώ ήδη από τη Δευτέρα ανακοινώθηκε πως 300.000 έφεδροι επιστρατεύονται με τις σειρήνες του πολέμου να ηχούν και στην Ιερουσαλήμ. Μέχρι στιγμής, τα θύματα ξεπερνούν τα 1.400 και από τις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με την απεσταλμένη της ΕΡΤ στο Ασκελόν: «Πάνω από την πόλη είδαμε τις ρουκέτες να εξουδετερώνονται γιατί δημιουργείται μία κόκκινη φλόγα και γίνεται μία έκρηξη και αυτό σημαίνει ότι εξουδετερώθηκε η ρουκέτα. Για κάθε ρουκέτα που φεύγει από το Ισραήλ από τη Γάζα, αυτό το αντιπυραυλικό σύστημα στέλνει πέντε πυραύλους».

Πάει στη Μόσχα ο Αμπάς

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, ο Μαχμούντ Αμπάς, αναμένεται να επισκεφθεί τη Μόσχα, μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τον παλαιστίνιο πρεσβευτή στην πρωτεύουσα της Ρωσίας.

«Αναμένουμε επίσημη ανακοίνωση από το Κρεμλίνο, από τη ρωσική πλευρά, σχετικά με το πότε θα γίνει η επίσκεψη», δήλωσε ο παλαιστίνιος πρεσβευτής Άμπντελ Χάφεζ Νούφαλ, σύμφωνα με το δίκτυο RBC.

«Συνήφθη συμφωνία πως ο κ. Αμπάς θα έλθει στη Μόσχα», πρόσθεσε.

Δήλωσε εξάλλου στη ρωσική κρατική τηλεόραση πως τα μέρη έχουν «καθημερινές επαφές».

Χθες Δευτέρα, το Ισραήλ επέβαλε πλήρη αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την επίθεση με εκατοντάδες θύματα που εξαπέλυσε η Χαμάς το Σάββατο.

Η Ρωσία, η οποία έχει ιστορικά σχέσεις με αραβικές χώρες, το Ιράν, τη Χαμάς, καθώς και με το Ισραήλ, καταδίκασε τη βία και κατηγόρησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ πως αψηφά την ανάγκη να εγκαθιδρυθεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συναντήθηκε με τον κ. Αμπάς πριν από έναν χρόνο, στο περιθώριο συνόδου στο Καζακστάν. Ο κ. Αμπάς επισκέφθηκε τη Ρωσία πριν από δυο χρόνια, υπενθυμίζουν ρωσικά ΜΜΕ.

Τελ Αβίβ: Συγγενείς αναζητούν σε διαδικτυακά γκρουπ συγγενείς τους

Εν παραλλήλω, τεράστιο είναι το ζήτημα με τους ομήρους και τους αγνοούμενους. Μετά από μία μετά από βομβαρδισμό κατοικημένης περιοχής στη Γάζα, έχουν δημιουργηθεί γκρουπ όπου μιλούν μεταξύ τους οι συγγενείς ποστάρουν τις φωτογραφίες των ανθρώπων που έχουν χάσει, ενώ έχει στηθεί ένα ολόκληρο κέντρο επιχείρησης έξω από το Τελ Αβίβ, όπου οι άνθρωποι που έχουν χάσει τους δικούς τους ή που έχουν πραγματικά την αίσθηση ότι έχουν σκοτωθεί σε αυτή την επίθεση, πηγαίνουν. Λένε ότι τα στοιχεία που έχουν, δίνουν βίντεο, δεν είναι δικά τους αντικείμενα, αλλά δίνουν και αίμα, ώστε σε περίπτωση εύρεσης των σορών να γίνει ταυτοποίηση».

Κόβουν ρεύμα, νερό και τρόφιμα στη Γάζα

Οι Ισραηλινοί ανακοινώνουν πως διακόπτουν κάθε παροχή ενέργειας, νερού, τροφίμων και ρεύματος στην περιοχή.

Δείτε επίσης: Μέση Ανατολή: «Πλήρη πολιορκία» της Γάζας ανακοίνωσε το Ισραήλ – Την αφήνει χωρίς ρεύμα, τρόφιμα, καύσιμα (Video)

«Επιβάλλουμε απόλυτο αποκλεισμό στη Γάζα. Δεν θα υπάρχει ηλεκτρικό, φαγητό, νερό, καύσιμα, όλα κλείνουν. Μαχόμαστε με ανθρώπινα κτήνη και τα αντιμετωπίζουμε όπως τους αρμόζει» ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιόαβ Γκάλαντ.

Δεκάδες είναι οι νεκροί Παλαιστίνιοι από την επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλία. Ο Μπεντζαμιν Νετανιάχου δηλώνει πως η απάντηση του Ισραήλ θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή.

Εντείνοντας τις επιθέσεις ο Ισραηλινός στρατός παράλληλα ανακοινώνει πως έχει πάρει τον έλεγχο στις περιοχές μέσα στο Ισραήλ όπου είχαν εισβάλει οι μαχητές της Χαμάς. Σποραδικές μάχες όμως συνεχίζονται, ενώ σε Ασντόντ, Άσκελον και άλλες περιοχές συνεχίζονται οι επιθέσεις της Χαμάς με ρουκέτες…

Ακόμη και στην Ιερουσαλήμ ήχησαν σειρήνες, με τον κόσμο να τρέχει να καλυφθεί.

Στο σταθμό του τρένου στο Τελ Αβιβ, οι σειρήνες προκαλούν πανικό ενώ στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν ο κόσμος είνα σε πανικό καθώς στο βάθος βλέπει καπνούς

Οι εκατέρωθεν επιθέσεις διήρκεσαν όλη νύχτα. Ο Σιδερένιος θόλος εξουδετέρωσε σειρά από ρουκέτες, ενώ στη Γάζα οι εκρήξεις συνεχίζονταν με αμείωτο ρυθμό.

Η Χαμάς δημοσιεύει βίντεο από την επίθεση του Σαββάτου, ενώ ανακοινώνει πως στους τελευταίους βομβαρδισμούς των Ισραηλινών σκοτώθηκαν και τέσσερις όμηροι στα εδάφη της. Ανακοινώνει την απαγωγή κι άλλων ατόμων. Ο συνολικός αριθμός των ομήρων παραμένει άγνωστος…

«Με τη βοήθεια του Θεού, ομάδα μαχητών μας κατάφερε να αιχμαλωτίσει μία ομάδα από ανθρώπους του εχθρού και να τους μεταφέρει στη Γάζα» ανακοινώνει ο Αμπού Ουμπάιντα εκπρόσωπος της Χαμάς.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό πάνω από 1.000 ήταν οι ένοπλοι που συμμετείχαν στην επίθεση της Χαμάς και κάνει λόγο για τη χειρότερη μέρα στην ιστορία του Ισραήλ.

Την ίδια ώρα στα σύνορα συνεχώς συγκεντρώνονται ισραηλινοί στρατιώτες. Οι έφεδροι που έχουν κληθεί ξεπερνούν τις 300.000.

«Είναι πραγματικά η χειρότερη μέρα στην ιστορία του Ισραήλ. Ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν σκοτωθεί τόσοι Ισραηλινοί από ένα γεγονός, ακόμη περισσότερο μια επίθεση του εχθρού σε μια μέρα» σημείωσε ο Τζόναθαν Κορνικους εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού (IDF) .

Κι ενώ ο Λιβανέζος υπουργός Εξωτερικών διαβεβαιώνει πως η Χεζμπολάχ δεν θα εμπλακεί, ανησυχία προκαλεί η μετακίνηση ισραηλινών στρατιωτών και στα σύνορα με τον Λίβανο, καθώς υπήρχε πληροφορία για είσοδο ενόπλων από εκεί. Σύμφωνα με τον στρατό εξουδετερώθηκαν, η Χεζμπολάχ το αρνείται.

Το δημοσίευμα της Γουόλ Στριτ Τζέρναλ πως το Ιράν βοήθησε ενεργά στην επιχείρηση της Χαμάς, φαίνεται να μην επιβεβαιώνεται προς ώρας από τις Ηνωμένες Πολιτείες που πάντως στέλνουν αεροπλανοφόρο και άλλα πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και από το Ισραήλ. Η Τεχεράνη επίσης αρνείται κάθε εμπλοκή.

Ενώ ο Τούρκος πρόεδρος επιχειρεί να παίξει ρόλο διαμεσολαβητή μιλώντας για λύση δύο κρατών στην περιοχή, όπως και η Κίνα και η Ρωσία.

«Όπως έχουμε δηλώσει ξανά, είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε την προοπτική μιας λύσης δύο κρατών, είναι ο μόνος τρόπος να επιτευχθεί ειρήνη στην περιοχή» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο μεταξύ, η ΕΕ αναστέλλει κάθε οικονομική βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους.

Διαβάστε σχετικά: Νέο τελεσίγραφο Νετανιάχου: Τα χτυπήματα στη Γάζα είναι μόνο η αρχή

Η Χαμάς μετά τις απειλές δηλώνει ανοικτή σε συνομιλίες για εκεχειρία με το Ισραήλ αφού «πέτυχε τους στόχους της»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter