Μέση Ανατολή: Ισοπεδώνεται η Γάζα – Το Ισραήλ πρέπει να ξεκινήσει χερσαία επιχείρηση δηλώνει ο Νετανιάχου

Μέση Ανατολή: Ισοπεδώνεται η Γάζα – Το Ισραήλ πρέπει να ξεκινήσει χερσαία επιχείρηση δηλώνει ο Νετανιάχου

Συνεχίζεται το μπαράζ των πυραυλικών επιθέσεων της Χαμάς με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, να σχεδιάζει μεγάλης κλίμακας επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, ο πρόεδρος Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τον ενημέρωσε ότι το Ισραήλ δεν έχει άλλη επιλογή από το να ξεκινήσει χερσαία επιχείρηση στη Γάζα, όπως αναφέρει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios.

«Πρέπει να μπούμε μέσα. Δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε τώρα», φέρεται να είπε ο Νετανιάχου. «Πρέπει να αποκαταστήσουμε την αποτροπή».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται τρεις αμερικανικές και ισραηλινές πηγές, ο Μπάιντεν δεν προσπάθησε να αλλάξει γνώμη στον Νετανιάχου.

Ο πρωθυπουργός φέρεται επίσης να είπε ότι το Ισραήλ ανησυχεί για ένα δεύτερο μέτωπο που ανοίγει με τη Χεζμπολάχ.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ισραηλινοί ανακοίνωσαν νωρίτερα πως διακόπτουν κάθε παροχή ενέργειας, νερού, τροφίμων και ρεύματος στην περιοχή.

Νωρίτερα, ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε ότι η ομάδα είναι ανοιχτή σε συζητήσεις για μια πιθανή εκεχειρία με το Ισραήλ, έχοντας «επιτύχει τους στόχους της».

Ο Moussa Abu Marzouk δήλωσε στο Al Jazeera σε τηλεφωνική συνέντευξη ότι η Χαμάς είναι ανοιχτή σε «κάτι τέτοιο» και «όλους τους πολιτικούς διαλόγους», όταν ρωτήθηκε αν η ισλαμιστική ομάδα είναι πρόθυμη να συζητήσει μια πιθανή εκεχειρία.

Διαβάστε σχετικά: Νέο τελεσίγραφο Νετανιάχου: Τα χτυπήματα στη Γάζα είναι μόνο η αρχή

Η Χαμάς μετά τις απειλές δηλώνει ανοικτή σε συνομιλίες για εκεχειρία με το Ισραήλ αφού «πέτυχε τους στόχους της»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter