Νέο τελεσίγραφο Νετανιάχου: Τα χτυπήματα στη Γάζα είναι μόνο η αρχή

Νέο τελεσίγραφο Νετανιάχου: Τα χτυπήματα στη Γάζα είναι μόνο η αρχή

Σε διάγγελμα προχώρησε λίγο πριν τις δέκα το βράδυ της Δευτέρας ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, στο οποίο ανέφερε ότι υπάρχουν ακόμη μερικοί Παλαιστίνιοι μαχητές μέσα στο Ισραήλ, οι οποίοι διείσδυσαν από τη Γάζα το Σάββατο 7/10.

Και ενώ οι Ισραηλινοί συνεχίζουν το σφυροκόπημα στη Γάζα, ο Νετανιάχου τόνισε στο διάγγελμά του ότι «Τα χτυπήματα στη Γάζα είναι μόνο η αρχή», χωρίς όμως να διευκρινίσει εάν θα ακολουθήσει χερσαία εισβολή. «Σας υπόσχομαι ότι ο πόλεμος δεν θα τελειώσει μέχρι να εξολοθρεύσουμε τον εχθρό», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, σημείωσε ότι το Ισραήλ θα κάνει τα πάντα για να απελευθερώσει τους αιχμαλώτους που κρατούνται στη Γάζα, αλλά προειδοποίησε ότι «έρχονται δύσκολες μέρες» για το Ισραήλ, θέτοντας πιθανώς το σκηνικό για μια σύγκρουση που θα μπορούσε να πάρει εβδομάδες, ή και περισσότερο, για να ολοκληρωθεί.

Ο Νετανιάχου είπε ότι έχει θέσει πέντε στόχους για τις επόμενες ημέρες: να καθαρίσει όλες τις πόλεις και τα χωριά από τους επιτιθέμενους, να προχωρήσει σε μια μαζική επίθεση πρωτοφανούς μεγέθους, να ενισχύσει την άμυνα του Ισραήλ στα άλλα μέτωπα – δηλαδή κατά της Χεζμπολάχ στο βορρά, στη Δυτική Όχθη και στο εσωτερικό του Ισραήλ, να διευρύνει τη διεθνή υποστήριξη προς το Ισραήλ και να επανενώσει τους Ισραηλινούς πολίτες.

«Οι εχθροί μας στην περιοχή αντιλαμβάνονται τη σημασία της παρουσίας αμερικανικού αεροπλανοφόρου», σημείωσε στη συνέχεια.Έπειτα, τόνισε πως υπάρχουν ακόμα ένοπλοι της Χαμάς εντός του Ισραήλ.

«Αρκετοί Παλαιστίνιοι ένοπλοι εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στο Ισραήλ», ισχυρίστηκε.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επανέλαβε την έκκληση προς τους ηγέτες της αντιπολίτευσης για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Ανεβάζοντας το επίπεδο του συναγερμού, ζήτησε η επίτευξη της συσπείρωσης να γίνει άμεσα.

Ακόμη τόνισε ότι «το πιο σημαντικό είναι να μην χάνουμε την ψυχραιμία μας. Γνωρίζω ότι όλοι θέλουμε απτά αποτελέσματα, αλλά θα χρειαστεί χρόνος…Σε οποιοδήποτε μέρος επιχειρεί η Χαμάς θα μετατραπεί σε ερείπια. Αυτό συμβαίνει ήδη και θα συνεχίσει να συμβαίνει».

Παράλληλα ευχαρίστησε τη Δύση για την στάση της λέγοντας πως «οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το Ισραήλ με κάθε τρόπο και οι εχθροί του Ισραήλ καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό» συμπλήρωσε, ευχαριστώντας τη Δύση για τη στάση της. Όλοι οι εχθροί μας γνωρίζουν ότι ήταν τρομερό λάθος να επιτεθούν στο Ισραήλ. Αυτό που θα κάνουμε τις επόμενες ημέρες θα μείνει στην ιστορία»

Διαβάστε σχετικά: Τελεσίγραφο Νετανιάχου: Η απάντηση του Ισραήλ «θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή»

Η Χαμάς μετά τις απειλές δηλώνει ανοικτή σε συνομιλίες για εκεχειρία με το Ισραήλ αφού «πέτυχε τους στόχους της»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter