Μέση Ανατολή: «Πλήρη πολιορκία» της Γάζας ανακοίνωσε το Ισραήλ – Την αφήνει χωρίς ρεύμα, τρόφιμα, καύσιμα (Video)

Μέση Ανατολή: «Πλήρη πολιορκία» της Γάζας ανακοίνωσε το Ισραήλ – Την αφήνει χωρίς ρεύμα, τρόφιμα, καύσιμα (Video)

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι ανέκτησε τον έλεγχο σε πόλεις που συνορεύουν με τη Λωρίδα της Γάζας καθώς κήρυξε «πλήρη πολιορκία» του παλαιστινιακού εδάφους δύο ημέρες μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς.

Δείτε επίσης: Αιματοκύλισμα χωρίς τέλος στη Μέση Ανατολή: Επιστρατεύονται 300.000 Ισραηλινοί έφεδροι – Σειρήνες στην Ιερουσαλήμ (Video)

«Έδωσα εντολή — η Γάζα θα είναι υπό πλήρη πολιορκία», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ. «Δεν θα υπάρχει ρεύμα, τρόφιμα ή καύσιμα [σ.σ. στη Γάζα]. Πολεμάμε τους βάρβαρους [σ.σ. τρομοκράτες] και θα απαντήσουμε ανάλογα». Περισσότεροι από 700 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν, 2.000 τραυματίστηκαν και άλλοι 100 κρατήθηκαν όμηροι στην επίθεση του Σαββάτου από Παλαιστίνιους μαχητές, τη πιο θανατηφόρα στο εσωτερικό του Ισραήλ από τη δημιουργία της χώρας το 1948.

Δείτε επίσης: Βίντεο – ντοκουμέντο με την ισραηλινή αεροπορία να βομβαρδίζει τη Γάζα

Οι μαχητές της Χαμάς διέσχισαν τα σύνορα από αέρα, θάλασσα και ξηρά σε ένα κύμα επιθέσεων που έχει συγκλονίσει τη χώρα και οδήγησε σε συγκρίσεις με την 11η Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ. Σε απάντηση, το Ισραήλ βομβάρδισε περισσότερους από 1.000 στόχους στη Γάζα κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς επιστράτευσε ενισχύσεις για να πολεμήσει τους μαχητές στο νότο και αύξησε την άμυνα γύρω από τα βόρεια σύνορά του με τον Λίβανο, όπου η μαχητική ομάδα Χεζμπολάχ εκτόξευσε όλμους σε μια ισραηλινή στρατιωτική βάση στα κατεχόμενα Υψίπεδα Γκολάν την Κυριακή.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι της Γάζας δήλωσαν σήμερα ότι πάνω από 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Λωρίδα και 2.751 τραυματίστηκαν. Αξιωματούχοι του ΟΗΕ δήλωσαν ότι περισσότεροι από 123.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί στη Γάζα από το βράδυ του Σαββάτου μετά τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ, μερικά από τα οποία έπληξαν κτίρια κατοικιών.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες ότι θα μετακινήσουν ένα αεροπλανοφόρο και μαχητικά αεροσκάφη στην ανατολική Μεσόγειο και θα προμηθεύσουν το Ισραήλ με πυρομαχικά για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες του Ισραηλινού Στρατού να αποκαταστήσει τον έλεγχό του στην περιοχή και να σταματήσει την εξάπλωση της κρίσης σε όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι το εβραϊκό κράτος αντιμετωπίζει μια «μακροχρόνια και δύσκολη» σύγκρουση με τους μαχητές της Χαμάς αφού το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του κήρυξε επίσημα τον πόλεμο.

Βίντεο – ντοκουμέντο από βομβαρδισμό της Γάζας

Συγκλονίζει ένα ακόμα βίντεο από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα.

Δείτε επίσης: Αιματοκύλισμα χωρίς τέλος στη Μέση Ανατολή: Επιστρατεύονται 300.000 Ισραηλινοί έφεδροι – Σειρήνες στην Ιερουσαλήμ (Video)

Συγκεκριμένα, βίντεο-ντοκουμέντο αποτυπώνει ένα ακόμα αεροπορικό χτύπημα των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Στην ανάρτηση αναφέρεται: «Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να επιτευχθεί η ησυχία για όλους τους κατοίκους του κράτους του Ισραήλ».

 

Δείτε επίσης: Ισραήλ: Το σπαρακτικό μήνυμα πατέρα ενώ μαίνονται οι μάχες – «Πάρτε εμένα στη θέση τους» (Video)

Ελληνίδα που ζει στο Ισραήλ περιγράφει: «Τα παιδιά μου είναι επιστρατευμένα, ως μάνα έχω να κλείσω μάτι τρεις μέρες» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter