Ισραήλ: Το σπαρακτικό μήνυμα πατέρα ενώ μαίνονται οι μάχες – «Πάρτε εμένα στη θέση τους» (Video)

Ισραήλ: Το σπαρακτικό μήνυμα πατέρα ενώ μαίνονται οι μάχες – «Πάρτε εμένα στη θέση τους» (Video)

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των αμάχων που ζουν την απόλυτη φρίκη στη Μέση Ανατολή, τη στιγμή που ο αριθμός των θυμάτων, Ισραηλινών και Παλαιστινίων, έχει ξεπεράσει τους 1.100 σε 48 ώρες. «Πάρτε εμένα στη θέση τους», ζητά ο Γιόνι Ασέρ, που απήχθησαν η σύζυγος και οι δύο κόρες του, 2,5 και 4,5 ετών.

Δείτε επίσης: Μεσανατολικό: Εφιάλτης χωρίς τέλος και 1.100 νεκροί σε 48 ώρες – Συνεχείς οι βομβαρδισμοί στη Γάζα (Video)

«Θέλω να ζητήσω από τη Χαμάς ‘μην τους πειράξετε, μην πειράξετε τα μικρά παιδιά, μην πειράξετε τις γυναίκες, εάν θέλετε πάρτε εμένα στη θέση τους», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο Mega, μια άλλη γυναίκα της οποίας ολόκληρη η οικογένεια έχει απαχθεί από ενόπλους της Χαμάς, περιγράφει: «Η Χαμάς άρχισε να ρίχνει ρουκέτες από το πρωί. Πήραμε μηνύματα ότι οι στρατιώτες της Χαμάς ήταν μέσα στα κιμπούτς. Εισέβαλαν στα σπίτια, άρπαξαν πράγματα, χρήματα, κλειδιά αυτοκινήτων και πυροβολούσαν και έβαζαν φωτιές. Η μαμά μου, η αδερφή μου, οι κόρες της και η μητέρα του συντρόφου μου κλειδώθηκαν μέσα σε ένα δωμάτιο ασφαλείας»

Και πρόσθεσε: «Σε κάποια φάση οι στρατιώτες της Χαμάς μπήκαν στο σπίτι και εισέβαλαν στο δωμάτιο ασφαλείας. Η μητέρα του συντρόφου μου βγήκε έξω και προσπάθησε να τους μιλήσει, να τους δώσει πράγματα και χρήματα, ό,τι ήθελαν. Αυτοί όμως παρέμειναν στο σπίτι».

Αναφέρει, χαρακτηριστικά, ήταν και η τελευταία πληροφόρηση που είχε από τους οικείους της.

«Αυτό είναι το τελευταίο πράμα που άκουσα από την οικογένειά μου. Προσπαθούσα επί ώρες μετά να τους βρω στο τηλέφωνο αλλά κανείς δεν απαντούσε. Από εκείνο το τηλεφώνημα και έπειτα κανείς δεν απάντησε μέχρι το απόγευμα, ώσπου ο σύζυγος της αδερφής μου είδε το βίντεο (σ.σ. της απαγωγής). Δύο μικρά παιδιά, το ένα είναι δυόμιση και το άλλο τεσσεράμισι ετών», σημείωσε.

Και συνεχίζει: «Προσπαθούμε να σκεφτούμε ότι είναι ζωντανοί και προσευχόμαστε να είναι καλά. Προσπαθούμε να μιλήσουμε σε όποιον θέλει να μας ακούσει και σε οποιονδήποτε μπορεί να μας βοηθήσει. Δεν έχουμε λάβει κανένα μήνυμα από το κράτος, δεν ξέρουμε τι συμβαίνει, προσπαθούμε να μιλήσουμε σε όλους. Αυτήν την στιγμή, η οικογένειά μου, ο σύζυγος και τα παιδιά μου βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και δεν ξέρουμε τι πρόκειται να γίνει. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να έχει συμβεί στο σπίτι μας, μπορεί να έχει καεί από τη φωτιά. Ξέρω ότι πολλοί από τα κιμπούτς έχουν χάσει την οικογένειά τους, μωρά, ηλικιωμένους. Αν μπορεί κανείς ας μας βοηθήσει».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter