Fake news με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο – Ψεύτικο το βίντεο που φαίνεται να καταδικάζει τις διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης

Fake news με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο – Ψεύτικο το βίντεο που φαίνεται να καταδικάζει τις διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης
Robert De Niro (Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)

Ενα βίντεο που δείχνει τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο να φωνάζει σε διαδηλωτές κατά του Ισραήλ κυκλοφόρησε πολύ τις τελευταίες μέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δέχτηκε πολύ κριτική.

Από τη μια πλευρά όσοι τάσσονται με την πλευρά του Ισραήλ το χειροκρότησαν και από την άλλη, όσοι θεωρούν έγκλημα το συνεχιζόμενο αιματοκύλισμα της Γάζας  εξέφρασαν από οργή έως απογοήτευση για τον μεγάλο ηθοποιό.

Ομως, όπως αποκάλυψε το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Assosciated Press (AP) το βίντεο είναι παραπλανητικό. Δεν είχε καμία σχέση με τις διαδηλώσεις.

Ο Ντε Νίρο έκανε πρόβα σε μια σκηνή για την επερχόμενη σειρά του Netflix «Zero Day» ενώ γυρίζονταν σκηνές σε έναν δρόμο της Νέας Υόρκης, δήλωσε στο Associated Press εκπρόσωπος του Netflix. Τα σχόλια που έκανε είναι μέρος του σεναρίου και δεν είχαν καμία σχέση με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή ή τις αντιπολεμικές διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ.

Ενώ η αμερικανική αστυνομία καταστέλλει διαδηλώσεις κολεγίων, κάποιοι «πονηροί» φιλοϊσραηλινοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης παραποίησαν το βίντεο του Ντε Νίρο, υποστηρίζοντας ότι τον δείχνει να εκφράζει την υποστήριξή του στο Ισραήλ.

Το βίντεο αναπαράχθηκε και από ελληνικά απεργοσπαστικά σάιτ την Πρωτομαγιά.

Μια πολύ διαδεδομένη εκδοχή του παραποιημένου βίντεο γράφει «Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο στέκεται με το Ισραήλ!». Ετσι κυκλοφορούν τα fake news.

Το παραποιημένο βίντεο:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter