Αιματοκύλισμα χωρίς τέλος στη Μέση Ανατολή: Επιστρατεύονται 300.000 Ισραηλινοί έφεδροι – Σειρήνες στην Ιερουσαλήμ (Video)

Αιματοκύλισμα χωρίς τέλος στη Μέση Ανατολή: Επιστρατεύονται 300.000 Ισραηλινοί έφεδροι – Σειρήνες στην Ιερουσαλήμ (Video)

Δραματικές είναι οι ώρες για τους κατοίκους στη Μέση Ανατολή καθώς μαίνονται οι συγκρούσεις Παλαιστίνιων και Ισραηλινών ενώ μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 1.100 άνθρωποι και από τις δύο πλευρές στα αιματοβαμμένα παλαιστινιακά εδάφη. Στο μεταξύ, σειρήνες συναγερμού για ρουκέτες ήχησαν τη Δευτέρα στην Ιερουσαλήμ και γρήγορα ακολούθησαν αρκετές εκρήξεις, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP στην πόλη.

Δείτε επίσης: Μεσανατολικό: Εφιάλτης χωρίς τέλος και 1.100 νεκροί σε 48 ώρες – Συνεχείς οι βομβαρδισμοί στη Γάζα (Video)

Οι σειρήνες αυτές είχαν ακουστεί στην παλιά πόλη το Σάββατο, την πρώτη ημέρα της στρατιωτικής επίθεσης που εξαπέλυσε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ, και ρουκέτες είχαν τότε αναχαιτιστεί από την ισραηλινή αντιαεροπορική άμυνα.

300.000 έφεδροι από το Ισραήλ

Οι δυνάμεις του Ισραήλ έχουν ανακτήσει τον έλεγχο των χωριών στη μεθόριο με την Λωρίδα της Γάζας όπου είχαν διεισδύσει μαχητές της Χαμάς, όμως συνεχίζονται κάποιες μεμονωμένες συγκρούσεις καθώς Παλαιστίνιοι ένοπλοι παραμένουν ενεργοί, ισχυρίστηκε από την πλευρά του, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Δείτε επίσης: Ελληνίδα που ζει στο Ισραήλ περιγράφει: «Τα παιδιά μου είναι επιστρατευμένα, ως μάνα έχω να κλείσω μάτι τρεις μέρες» (Video)

Εξάλλου σύμφωνα με τον υποναύαρχο Ντανιέλ Χαγκάρι, το Ισραήλ έχει καλέσει 300.000 εφέδρους, αριθμό ρεκόρ, και «προχωρά στην επίθεση».

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβαρδίζουν στόχους στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ οι χερσαίες δυνάμεις προσπαθούν να ανακτήσουν τον έλεγχο μεθοριακών χωριών και πόλεων στις οποίες είχαν διεισδύσει Παλαιστίνιοι ένοπλοι.

Ο Χαγκάρι τόνισε ότι ο στρατός έχει ανακτήσει τον έλεγχο σε αυτές τις περιοχές, αν και πρόσθεσε ότι υπάρχουν ακόμη μεμονωμένες συγκρούσεις καθώς κάποιοι ένοπλοι παραμένουν ενεργοί.

«Αυτή τη στιγμή διεξάγουμε έρευνες σε όλες τις κοινότητες και εκκαθαρίζουμε την περιοχή», εξήγησε.

Νωρίτερα αξιωματικοί του ισραηλινού στρατού είχαν επισημάνει ότι επικεντρώνονται αρχικά στην αποκατάσταση της ασφάλειας στην ισραηλινή πλευρά των συνόρων προτού περάσουν στην αντεπίθεση στη Γάζα.

Ο Χαγκάρι δήλωσε ότι από το Σάββατο έχουν κληθεί 300.000 έφεδροι, ένας αριθμός που υποδηλώνει ότι γίνονται προετοιμασίες για ενδεχόμενη χερσαία επέμβαση στη Γάζα, αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

«Ποτέ στο παρελθόν δεν έχουμε καλέσει τόσους πολλούς εφέδρους», υπογράμμισε. «Περνάμε στην επίθεση».

Τέλος, ο εκπρόσωπος του στρατού επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες 700 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ισραήλ, ανάμεσά τους 73 μέλη των ενόπλων δυνάμεων. Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός έχει σκοτώσει εκατοντάδες ένοπλους Παλαιστίνιους.

Δείτε επίσης: Ισραήλ: Το σπαρακτικό μήνυμα πατέρα ενώ μαίνονται οι μάχες – «Πάρτε εμένα στη θέση τους» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter