Μέση Ανατολή: Εννιά αραβικά κράτη καταδικάζουν τη «συλλογική τιμωρία» των Παλαιστινίων

Μέση Ανατολή: Εννιά αραβικά κράτη καταδικάζουν τη «συλλογική τιμωρία» των Παλαιστινίων

Οι υπουργοί Εξωτερικών εννέα αραβικών χωρών εξέδωσαν αυτή την Πέμπτη κοινή δήλωση καλώντας το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να εφαρμόσει άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ιορδανία, το Μπαχρέιν, η Σαουδική Αραβία, το Ομάν, το Κατάρ, το Κουβέιτ, η Αίγυπτος και το Μαρόκο κατακρίνουν το Ισραήλ για τη δολοφονία αμάχων στη Γάζα, υποστηρίζοντας ότι «η αυτοάμυνα δεν δικαιολογεί παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και σκόπιμη παραβίαση των νόμιμων δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού».

Καταδικάζουν επίσης τον εκτοπισμό των Παλαιστινίων και κατηγορούν το Ισραήλ ότι εφαρμόζει «συλλογική τιμωρία» εναντίον των Παλαιστινίων.

Παράλληλα, κορυφαία εφημερίδα της Σαουδικής Αραβίας προειδοποιεί τη Χεζμπολάχ να μην παρασύρει τον Λίβανο σε νέο πόλεμο

Η σαουδαραβική εφημερίδα Okaz προειδοποιεί τη Χεζμπολάχ να μην παρασύρει τον Λίβανο σε «περιπέτειες» που θα θέσουν σε κίνδυνο ολόκληρη τη χώρα και θα εξαντλήσουν τους πόρους της.

Σε ένα άρθρο της, η σαουδαραβική εφημερίδα κατηγορεί τη λιβανέζικη οργάνωση ότι έχει αναλάβει τον έλεγχο της «πολιτικής, στρατιωτικής και οικονομικής λήψης αποφάσεων» στον Λίβανο, καθώς και των πόρων της χώρας, αδιαφορώντας για τα συμφέροντα του λιβανικού λαού.

«Η Χεζμπολάχ επιβάλλει με ένοπλη δύναμη τον έλεγχό της στη θάλασσα, τον αέρα και τη γη», συνεχίζει το άρθρο, «και έχει προκαλέσει την επιβολή διεθνών κυρώσεων στον Λίβανο και την εχθρότητα με τις αραβικές χώρες, ειδικά στον Κόλπο, η οποία έχει οδηγήσει σε παύση στη ροή κεφαλαίων και τουριστών».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter