Μέση Ανατολή: Ο Νετανιάχου αποκλείει κατάπαυση του πυρός – «Είναι ώρα για πόλεμο»

Μέση Ανατολή: Ο Νετανιάχου αποκλείει κατάπαυση του πυρός – «Είναι ώρα για πόλεμο»

Την ώρα που συνεχίζεται το σφυροκόπημα στη Γάζα, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μιλώντας σε συνέντευξη τύπου, τη Δευτέρα, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο για κατάπαυση του πυρός και δήλωσε ότι: «Είναι ώρα για πόλεμο», απορρίπτοντας τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας.

Ο Νετανιάχου συνέχισε λέγοντας ότι: «Ακριβώς όπως οι ΗΠΑ δεν θα συμφωνούσαν σε κατάπαυση του πυρός μετά τον βομβαρδισμό του Περλ Χάρμπορ ή μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει σε παύση των εχθροπραξιών με τη Χαμάς μετά τις φρικτές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου»

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έκανε επίσης διαχωρισμό μεταξύ της σκόπιμης σφαγής αθώων από τη Χαμάς και των παράπλευρων απωλειών που υπάρχουν σε κάθε πόλεμο, αναφερόμενος στους άμαχους Παλαιστίνιους που έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια των ισραηλινών επιθέσεων στη πολιορκημένη λωρίδα.

Η χερσαία επιχείρηση θα βοηθήσει στην απελευθέρωση των ομήρων, σύμφωνα με τον Νετανιάχου

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης σχετικά με τη θέση του Ισραήλ για το αν  η χερσαία επιχείρησή του στη Γάζα θα εξασφαλίσει την απελευθέρωση των ομήρων που έχουν συλληφθεί από τη Χαμάς.

Ο ίδιος απαντά: Ο Νάναχιου δεν έχει καμία σχέση με την κυβέρνηση: «Η κοινή μας εκτίμηση, όχι μόνο των μελών του υπουργικού συμβουλίου, αλλά και όλων των δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού, είναι ότι η χερσαία δράση στην πραγματικότητα δημιουργεί την πιθανότητα – όχι τη βεβαιότητα – να απελευθερωθούν οι όμηροί μας, επειδή η Χαμάς δεν θα το κάνει αν δεν πιεστεί».

«Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε όλους τους ομήρους πίσω στην πατρίδα», προσθέτει ο Νετανιάχου.

Το Ισραήλ βομβάρδισε τουρκοπαλαιστινιακό νοσοκομείο

Στόχος ισραηλινών βομβαρδισμών έγινε ένα ακόμη νοσοκομείο, την ώρα που συνεχίζεται το σφυροκόπημα στη Γάζα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τον τρίτο και τελευταίο όροφο του τουρκοπαλαιστινιακού νοσοκομείο φιλίας, προκαλώντας σοβαρές ζημιές.

Ο γενικός διευθυντής του νοσοκομείου ανέφερε σε δήλωσή του που κοινοποιήθηκε στο Facebook ότι «καρκινοπαθείς και ιατρικό προσωπικό», είναι σε κατάσταση πανικού, λόγω «του σφοδρού ισραηλινού βομβαρδισμού του μοναδικού Νοσοκομείου Τουρκικής Φιλίας για καρκινοπαθείς στη Λωρίδα της Γάζας».

Ο ίδιος σημειώνει ακόμα ότι έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές «ως αποτέλεσμα της επανειλημμένης στόχευσης» από το Ισραήλ, προσθέτοντας ότι ο αποκλεισμός «όχι μόνο αύξησε την ταλαιπωρία και τον πόνο των καρκινοπαθών και τους στέρησε φάρμακα και ταξίδια για θεραπεία στο εξωτερικό, αλλά τώρα θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τους στοχεύοντας το περιβάλλον του νοσοκομείου»

 

Διαβάστε επίσης: Μέση Ανατολή: Συνεχίζεται το σφυροκόπημα στη Γάζα – Το Ισραήλ βομβάρδισε τουρκοπαλαιστινιακό νοσοκομείο (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter