Μέση Ανατολή: Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ «έσβησε» ανάρτηση που καλεί σε εκεχειρία στο Ισραήλ

Μέση Ανατολή: Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ «έσβησε» ανάρτηση που καλεί σε εκεχειρία στο Ισραήλ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν διέγραψε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το πρωί της Δευτέρας που εξέφραζε την υποστήριξη για «κατάπαυση του πυρός» στο Ισραήλ μετά την εισβολή μαχητών της Χαμάς το περασμένο Σάββατο.

Η πλέον διαγραμμένη ανάρτηση, η οποία εμφανίστηκε στον λογαριασμό X του Μπλίνκεν αργά την Κυριακή, περιέγραφε μια συνομιλία που φέρεται να είχε ο Μπλίνκεν με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν.

 

«Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών @HakanFidan και εγώ μιλήσαμε περαιτέρω για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ», έγραψε ο Μπλίνκεν. «Ενθάρρυνα την υπεράσπιση της Τουρκίας για κατάπαυση του πυρός και την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατά η Χαμάς», έγραφε στην ανάρτησή του ο υπουργός Εξωτερικών. Το ανακοινωθέν για τη συνομιλία ωστόσο υπάρχει ακόμα αναρτημένο στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών.

Συνέβη ξανά

Αυτό το περιστατικό ακολουθεί ένα παρόμοιο με το Γραφείο Παλαιστινιακών Υποθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο αρχικά είπε ότι «καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση των τρομοκρατών της Χαμάς και τις απώλειες ανθρώπινων ζωών που προκλήθηκαν. Καλούμε όλες τις πλευρές να απόσχουν από βία και επιθέσεις αντιποίνων. Τρόμος και βία δεν θα λύσει τίποτα».Η Χαμάς, η τρομοκρατική οργάνωση που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, εξαπέλυσε επιθέσεις με ρουκέτες κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Περίπου την ίδια στιγμή, εκατοντάδες μαχητές της Χαμάς παραβίασαν τα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με εδάφη που ελέγχονται από το Ισραήλ. Και οι δύο μεγάλες στρατιωτικές επιθέσεις διεξήχθησαν στην εβραϊκή γιορτή Σιμτσάτ Τορά. Τουλάχιστον 700 άνθρωποι στο Ισραήλ σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των επιθέσεων.

Δέσμευση Νετανιάχου

Το Ισραήλ έχει δεσμευτεί να υπερασπιστεί σκληρά το έδαφος και τους πολίτες του ως απάντηση στην επίθεση της Χαμάς. Η ισραηλινή κυβέρνηση κήρυξε επίσημα τον πόλεμο στη Χαμάς την Κυριακή, με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να προτρέπει τους Παλαιστίνιους πολίτες να απομακρυνθούν από περιοχές κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Χαμάς πριν από τις ισραηλινές αντεπιθέσεις.

«Όλα τα μέρη στα οποία εδρεύει η Χαμάς, σε αυτήν την πόλη του κακού, όλα τα μέρη στα οποία κρύβεται η Χαμάς, θα τα μετατρέψουμε σε ερείπια», είπε ο Νετανιάχου.

Διάβασε επίσης: Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβαρδίζει περιοχή στον Λίβανο και ανοίγει πυρ εναντίον Παλαιστίνιου στη Δυτική Όχθη

Μέση Ανατολή: Το μεγάλο στοίχημα για την πολιτική επιβίωση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter