Μέση Ανατολή: Χερσαία «στοχευμένη επιχείρηση» των Ισραηλινών στη βόρεια Γάζα – Πλήγμα και στον Λίβανο (Video)

Μέση Ανατολή: Χερσαία «στοχευμένη επιχείρηση» των Ισραηλινών στη βόρεια Γάζα – Πλήγμα και στον Λίβανο (Video)

Σφίγγει όλο και περισσότερο ο κλοιός για τους εγκλωβισμένους αμάχους στα παλαιστινιακά εδάφη, με τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ (IDF). Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε, μέσω ανάρτησης βίντεο, ότι πραγματοποιήθηκε χερσαία επιχείρηση στο βόρειο τμήμα της Γάζας «στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τα επόμενα στάδια της μάχης» καθώς κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή, στον απόηχο του διαγγέλματος Νετανιάχου.

Δείτε επίσης: Νετανιάχου: «Ετοιμαζόμαστε για χερσαία εισβολή»

Ο ραδιοφωνικός σταθμός του IDF ανακοίνωσε ότι η εν λόγω επιδρομή ήταν η μεγαλύτερη από όσες είχαν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν, σημειώνοντας ότι πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις σε «πυρήνες τρομοκρατών, υποδομών και θέσεων εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων».

Δείτε επίσης: Wall Street Journal: Το Ισραήλ συμφώνησε να καθυστερήσει την χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας

Στο βίντεο από τη νυκτερινή επιχείρηση που έδωσε στη δημοσιότητα ο στρατός φαίνονται τεθωρακισμένα οχήματα να προχωρούν σε μια αμμώδη περιοχή στη μεθόριο. Ένας εκσκαφέας ισιώνει το χώμα ενός αναχώματος, άρματα μάχης εκτοξεύουν οβίδες και φαίνονται εκρήξεις κοντά ή εν μέσω μιας σειράς κατεστραμμένων σπιτιών.

Οι Ισραηλινοί ανακοίνωσαν ότι οι στρατιώτες έχουν εγκαταλείψει την περιοχή και έχουν επιστρέψει στις θέσεις τους.

Επιχειρήσεις και στον Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι αεροσκάφη του εξαπέλυσαν πλήγμα στον Λίβανο, σε αντίποινα για την εκτόξευση πυραύλου εδάφους-αέρος.

«Το δίκτυο αντιαεροπορικής άμυνας του ισραηλινού στρατού αναχαίτισε πύραυλο εδάφους-αέρος ο οποίος βλήθηκε από τον Λίβανο εναντίον drone του ισραηλινού στρατού», σύμφωνα με ανακοινωθέν του γενικού επιτελείου. «Σε ανταπόδοση, αεροσκάφη του ισραηλινού στρατού έπληξαν το σημείο από όπου έγινε η εκτόξευση».

Μετά την 7η Οκτωβρίου, εκτυλίσσονται καθημερινά συγκρούσεις ανάμεσα στον στρατιωτικό βραχίονα του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ και τον στρατό του Ισραήλ στα νότια σύνορα του Λιβάνου. Μέχρι στιγμής έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 52 ανθρώπους στη λιβανέζικη πλευρά, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αμάχων, 39 μαχητών της Χεζμπολάχ και 9 οργανώσεων που έχουν συμμαχήσει μαζί της, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου. Την Τετάρτη, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τους θανάτους άλλων δυο μελών της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter