Νετανιάχου: «Ετοιμαζόμαστε για χερσαία εισβολή»

Νετανιάχου: «Ετοιμαζόμαστε για χερσαία εισβολή»

Μετά τις καθυστερήσεις στην έναρξη της χερσαίας εισβολής του ισραηλινού στρατού, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διαβεβαίωσε σε ομιλία του την Τετάρτη το βράδυ ότι θα γίνει σύντομα.

Ο Νετανιάχου λέει ότι «είμαστε στο αποκορύφωμα ενός αγώνα για την ύπαρξή μας». Λέει ότι οι δύο στόχοι είναι η καταστροφή της Χαμάς και η επιστροφή των ομήρων, ενώ τα μέλη της Χαμάς «είναι ήδη νεκροί».

Στο διάγγελμά τους είχε μαζί του τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ, τον υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου Μπένι Γκάντζ, τον αρχηγό του επιτελείου και τους επικεφαλής των οργανώσεων ασφαλείας, με τους οποίους «εργαζόμαστε για να επιτύχουμε τους στόχους του πολέμου μέχρι τη νίκη, χωρίς πολιτικούς προβληματισμούς».

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός ανέφερε ότι το Ισραήλ ετοιμάζεται για χερσαία επιχείρηση, αλλά δεν έκανε γνωστό το πότε και το πώς. Δήλωσε επίσης ότι δεν θα συμμεριστεί το φάσμα των εκτιμήσεων που εμπλέκονται. «Ετοιμαζόμαστε για χερσαία εισβολή. Δεν θα διευκρινίσω πότε, πώς. Επίσης, δεν θα αναφέρω λεπτομερώς το φάσμα των εκτιμήσεων, τις περισσότερες από τις οποίες το κοινό δεν γνωρίζει. Και έτσι υποτίθεται ότι είναι. Αυτός είναι ο τρόπος για να προστατεύσουμε τις ζωές των στρατιωτών μας». Ο Νετανιάχου ανέφερε ότι υπήρξε ομόφωνη απόφαση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της χερσαίας εισβολής. «Ο χρόνος της επιχείρησης καθορίστηκε ομόφωνα από το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο και τον αρχηγό του επιτελείου», ανέφερε.

Κάλεσε και πάλι τους πολίτες της Γάζας να κατευθυνθούν προς τη νότια Γάζα. Λέει ότι ο τεράστιος πόνος για την απώλεια 1.400 ανθρώπων στην επίθεση της Χαμάς δεν ξεχνιέται — «των αδελφών μας που σφαγιάστηκαν εν ψυχρώ και που έπεσαν σε ηρωικές μάχες» εναντίον των αρπακτικών. Έκανε λόγο για κήρυξη ημέρας πένθους στη μνήμη των νεκρών. Και ορκίστηκε ότι τα κατεστραμμένα νότια κιμπούτς και οι κοινότητες θα ξαναχτιστούν.

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι τα υπουργεία καταρτίζουν σχέδια για τη φροντίδα των εκτοπισμένων στο Ισραήλ και για τη φροντίδα του υπόλοιπου πληθυσμού «όπως κάναμε κατά τη διάρκεια του COVID». Ο Νετανιάχου καυχιέται ότι το Ισραήλ ζητά τη βοήθεια παγκόσμιων ηγετών και ότι πλέον καταλαβαίνουν ότι «η Χαμάς είναι το ISIS και το ISIS είναι η Χαμάς».

Διαβάστε επίσης: Wall Street Journal: Το Ισραήλ συμφώνησε να καθυστερήσει την χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter