Μέσω ΜΚΟ που ίδρυσε η Κεραμέως θα δοθούν οι δωρεάν μάσκες από τα «Πλαστικά Θράκης»

Μέσω ΜΚΟ που ίδρυσε η Κεραμέως θα δοθούν οι δωρεάν μάσκες από τα «Πλαστικά Θράκης»

Το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο “ΔΕΣΜΟΣ” το οποίο πριν χρόνια είχε ιδρύσει μαζί με άλλα άτομα η νυν υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, επέλεξαν τα “Πλαστικά Θράκης” προκειμένου να μοιράσουν δωρεάν το 50% της παραγωγής δύο μηνών χειρουργικών μασκών.

Σύμφωνα με την εταιρεία που συνεργάζεται με το πολυδιαφημισμένο νέο εργοστάσιο «θαύμα» που στήθηκε σε 20 μέρες στη Λάρισα, με πρωτεργάτη τον Αχιλλέα Νταβέλη, φίλο της οικογένειας Μητσοτάκη όπως αποκάλυψε το Documento, το 50% της παραγωγής χειρουργικών μασκών των μηνών Μαΐου και Ιουνίου θα δοθούν ως στήριξη στους «συνανθρώπους μας που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προμηθευτούν τις απαραίτητες για την προστασία τους μάσκες.»

Όπως ενημέρωσαν τα «Πλαστικά Θράκης» τη διαχείριση του έργου έχει αναλάβει το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΔΕΣΜΟΣ. «Ευχαριστούμε τους ανθρώπους μας που εξασφαλίζουν την αδιάλειπτη λειτουργία των εργοστασίων μας και τους ανθρώπους του ΔΕΣΜΟΥ που λειτουργούν σαν συνδετικός κρίκος ενώνοντας την προσφορά με την ανάγκη εκεί που πραγματικά υπάρχει», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «ΔΕΣΜΟΣ» είχε ιδρύσει πριν από αρκετά χρόνια μαζί με άλλα άτομα γνωστών επιχειρηματικών οικογενειών η Νίκη Κεραμέως. Είχε διατελέσει μάλιστα και πρώτη πρόεδρός του. Μέλος του «ΔΕΣΜΟΣ» εμφανίζεται και η γνωστή υπέρμαχος του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Μιράντα Ξαφά.

«Η διαφοροποίηση του ΔΕΣΜΟΥ έγκειται στο γεγονός ότι είναι ένας ενδιάμεσος φορέας, ένας κρίκος, ανάμεσα στην προσφορά και τη ζήτηση. Καλύπτει ανάγκες άλλων μη κερδοσκοπικών οργανισμών και φορέων σε αγαθά και υπηρεσίες μέσα από δωρεές ιδιωτών και εταιρειών. Εύκολα και αποτελεσματικά μπορεί να προσφέρει οποιοσδήποτε και ηλεκτρονικά», δήλωνε ένα εκ των ιδρυτικών μελών του σε παλαιότερη συνέντευξη σχετικά με το πώς διαφέρει ο «ΔΕΣΜΟΣ» απ’ άλλες ΜΚΟ.

Η Κεραμέως δεν είναι τυχαίο όνομα στο χώρο των ΜΚΟ. Σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό της, το 2014 διορίστηκε μέλος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τη σύνταξη ενιαίου νομοθετικού πλαισίου οργάνωσης, λειτουργίας και ελέγχου των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Σημειώνεται ότι ο  «ΔΕΣΜΟΣ» υλοποιεί από το 2015 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω».

Άραγε, γιατί επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ΜΚΟ;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter