Μετά τα σουβλάκια… έρχεται αύξηση και στον καφέ (Video)

Μετά τα σουβλάκια… έρχεται αύξηση και στον καφέ (Video)

Όλο και πιο βαθιά αναγκάζονται να βάλουν το χέρι στην τσέπη οι Έλληνες εξαιτίας του μεγάλου κύματος της ακρίβειας που μαστίζει τα νοικοκυριά και που η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρακολουθεί από… απόσταση, εφαρμόζοντας μέτρα ασπιρίνες.

Οι μεγάλες ανατιμήσεις που υπάρχουν στις πρώτες ύλες, σε συνδυασμό με τις αυξήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο, οδηγούν τις επιχειρήσεις εστίασης, να ανεβάσουν τις τιμές. Έτσι μετά τις αυξήσεις σε βασικά προϊόντα, στο ρεύμα, την βενζίνη και το σουβλάκι, έρχεται αύξηση και στον καφέ.

Διαβάστε επίσης: Έρχονται αυξήσεις και πάλι στην τιμή της βενζίνης – Τα προβλήματα με τα άδεια ρεζερβουάρ (Video)

Ενδεικτικές είναι οι τιμές που ακούστηκαν στο ρεπορτάζ του Alpha από την Θεσσαλονίκη. Ο καφές σε ένα από τα μαγαζιά της παραλιακής από τα 3 ευρώ πλέον έχει πάει στα 3,5, ακόμα και στα 4, ενώ ανάλογα είναι η κατάσταση και στα συνοικιακά μαγαζιά.

Εκεί από τα 2,5 ευρώ, η τιμή έχει πάει στα 2,8 και στα 3 ευρώ. Οι αυξήσεις αυτές, έχει αναγκάσει τους πολίτες να περιορίσουν τις εξόδους της, αλλά και την αγορά καφέ στο χέρι.

Την ίδια στιγμή, στην εργαλειοθήκη της Κομισιόν –ήδη από το περασμένο φθινόπωρο– περιλαμβάνεται η μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα· παρότι στο ίδιο μπουκέτο προστασίας των ευρωπαϊκών κοινωνιών από τις πληθωριστικές πιέσεις περιλαμβάνεται η διατίμηση στη χονδρική πώληση του ηλεκτρικού ρεύματος· παρότι ακόμη και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) έχει ατύπως συμβουλεύσει την κυβέρνηση να επιβάλει έκτακτη εισφορά στα κέρδη των ολίγων που παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα στην Ελλάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει διαφημιστικά.

Διαβάστε επίσης: Δέκα… πιτόγυρα τον μήνα η επιδότηση Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter