Μετά τον Σκέρτσο για τους αστυνομικούς, ο Μητσοτάκης δεν έχει δει μελέτες για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ

Μετά τον Σκέρτσο για τους αστυνομικούς, ο Μητσοτάκης δεν έχει δει μελέτες για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ

Την κυνική και επικίνδυνη αντίληψη με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνησή του την έκτακτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σύστημα υγείας αποκάλυψε μέσα στον εκνευρισμό του ο πρωθυπουργός την Τετάρτη στη Βουλή, όταν υποστήριξε πως η θνησιμότητα για τους διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ δεν είναι μεγαλύτερη από αυτήν των ασθενών που λαμβάνουν την απαραίτητη φροντίδα εντός ΜΕΘ. «Δεν γεμίζουν οι ΜΕΘ από αστυνομικούς και στρατιωτικούς, από ηλικιωμένους γεμίζουν» ανέφερε σε άλλο σημείο, αποκαλύπτοντας πως οι αντιεπιστημονικές αναφορές του Άκη Σκέρτσου ήταν κάθε άλλο παρά τυχαίες.

«Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Ναι είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς, σε σχέση με αυτούς που είναι στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Όχι δεν έχω!» ήταν ο εξωφρενικός ισχυρισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη από βήματος Βουλής, με τις αναφορές του πρωθυπουργού να προσκρούουν στην ίδια την πραγματικότητα, αλλά και την επιστημονική γνώση.

«Έχετε εσείς; Φέρτε την! Αντί να κουνάτε το χέρι σας προκλητικά, αν έχετε εσείς τέτοιες ενδείξεις και στοιχεία, φέρτε τα!» ωρυόταν προς τα έδρανα της αντιπολίτευσης, την ώρα που ακόμα και τα τηλεοπτικά κανάλια που επιμένουν να παρουσιάζουν μία μαγική εικόνα, δεν καταφέρνουν να καλύψουν την ζοφερή πραγματικότητα.

Στην πρωτοφανή του αυτή προσπάθεια να απαξιώσει τον εγκληματικό αντίκτυπο της εγκατάλειψης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ο Κ. Μητσοτάκης στοχοποίησε επανειλημμένως τους πολίτες άνω των 60 ετών, κατηγορώντας τους πως «καθώς μένουν απροστάτευτοι πολιορκούν το σύστημα υγείας στερώντας θεραπεία από χιλιάδες πολίτες με πολύ σοβαρές ασθένειες».

Μάλιστα, δεν έμεινε εκεί, αλλά πασχίζοντας να δικαιολογήσει τη μη λήψη μέτρων εμβολιασμού στα σώματα ασφαλείας, αναπαρήγαγε τους προ ημερών αντιεπιστημονικούς ισχυρισμούς του Άκη Σκέρτσου, ο οποίος υποστήριζε πως «δεν υπάρχει μελέτη που να αποδεικνύει ότι οι αστυνομικοί μεταδίδουν τον ιό», πηγαίνοντάς τους ακόμα παραπέρα.

«Δεν γεμίζουν οι ΜΕΘ από αστυνομικούς και στρατιωτικούς, από ηλικιωμένους γεμίζουν» αντέτεινε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο Κ. Μητσοτάκης.
.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter