Μεταξύ Ρώμης και Αθηναϊκού Πρακτορείου η αλήθεια χάθηκε για την ιταλική φρεγάτα στην Κύπρο

Μεταξύ Ρώμης και Αθηναϊκού Πρακτορείου η αλήθεια χάθηκε για την ιταλική φρεγάτα στην Κύπρο

Ανάμεσα στην Ιταλική εφημερίδα La Repubblica και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων χάθηκε η αλήθεια και ο ελληνικός λαός συμπέρανε πως οι Ιταλοί με μια φρεγάτα που έστειλαν στην Κύπρο πήραν το μέρος μας ενάντια στην πολιτική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Λογικό ήταν να συμπεράνει κανείς πως η κυβέρνηση πέτυχε μια νίκη με τις ευρωπαϊκές χώρες – τουλάχιστον τις περισσότερες- να είναι στο πλάι της κατά τη συνεχιζόμενη διένεξη με την Τουρκία μετά και τη συμφωνία της με τη Λιβύη. 

Δυστυχώς όμως η αλήθεια δεν είναι αυτή…

Η αλήθεια είναι μάλλον πως η Ιταλία θέλει να βρίσκεται «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ» αφού η ίδια φρεγάτα συμμετείχε μετά σε ασκήσεις με την Τουρκία και «άλλους συμμάχους».

Όπως φαίνεται, θέλει και να διαφυλάξει τα συμφέροντά της στην ΑΟΖ της Κύπρου και να μην τα χαλάσει με την Τουρκία και τον Ταγίπ Ερτνογάν.

Πράγματι, η σύγχρονη ιταλική φρεγάτα «Federico Martinengo» (F 596) πήγε στην Κύπρο όπου την υποδέχθηκαν μετά Βαΐων και κλάδων αλλά στη συνέχεια συμμετείχε σε τουρκική άσκηση!

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ μάλιστα αποδίδοντας την είδηση στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica επαναλάμβανε για «μήνυμα στην Άγκυρα».

«Η Ιταλία απέστειλε στρατιωτικό πλοίο στην Κύπρο για την προστασία των εθνικών της συμφερόντων» ενώ η La Repubblica υπενθυμίζει ότι «από τον περασμένο Οκτώβριο η Τουρκία ξανάρχισε τις γεωτρήσεις στα ανοικτά της Κύπρου, σε περιοχή που έχουν εξασφαλίσει η γαλλική Total και η ιταλική Eni».

Πρόσθετε μάλιστα:

Η ιταλική φρεγάτα Μartinengo έφτασε την περασμένη Παρασκευή στο λιμάνι της Λάρνακας. Πρόκειται για επιχείρηση «περιπολίας της ανατολικής Μεσογείου, με στόχο την παρουσία και την παρακολούθηση των ναυτικών περιοχών, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και για την προστασία των εθνικών συμφερόντων» συμπληρώνοντας χωρίς να το διευκρινίζει

«Τις επόμενες ημέρες, η Martinengo θα πάρει μέρος σε ασκήσεις με το ναυτικό φίλων χωρών. Πιθανώς πρόκειται για την Ελλάδα και την Κύπρο» έγραφε η La Repubblica.

Μόνον που χρειάστηκαν μια σειρά από tweet του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας για να μάθουμε πως η συγκεκριμένη φρεγάτα πήρε μέρος στη συνέχεια στις τουρκικές ασκήσεις «Ασπίδα της Μεσογείου». Υπάρχει μάλιστα και συγκεκριμένη φωτογραφία της φρεγάτας με τουρκικό πλοίο στο πλάι της (κεντρική φωτογραφία) από ανάρτηση του Τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως με απούσα την Ελλάδα, η Τουρκία από τον Νοέμβριο έχει ξεκινήσει διαδοχικές ασκήσεις με πλοία από διάφορες χώρες, ακόμη και το Πακιστάν.

Σημειώνεται πάντως πως οι συγκεκριμένες ασκήσεις σύμφωνα με την κυπριακή κυβέρνηση έγιναν εκτός της κυπριακής ΑΟΖ.

Η αλήθεια είναι, όπως τουλάχιστον συμπληρώθηκε το παζλ, πως η πραγματικότητα της διπλωματίας χάθηκε μεταξύ Ρώμης και Αθήνας χωρίς κανένας να επιχειρήσει να επιβεβαιώσει αυτά που γράφονται στον ξένον Τύπο.

Και τα ερωτήματα που παραμένουν είναι: 

Η ελληνική διπλωματία ενημερώθηκε τελικά από το Twitter ή γνώριζε και δεν είπε τίποτα;

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ που μετέδωσε είδηση χωρίς να τη διασταυρώσει, μήπως να διόρθωνε το τηλεγράφημά του (έως σήμερα, Δευτέρα 16/12/19 καμία διόρθωση δεν έγινε)

Μήπως τελικά ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόρις Μπορίσοφ είπε μερικές αλήθειες παραπάνω

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter