Μετωπική σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή για Novartis και ακρίβεια με άρωμα εκλογών (Live)

Άκρως προεκλογικό αναμένεται το κλίμα στη Βουλή κατά τη σημερινή ημερήσια διάταξη σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Η «σύγκρουση» αναμένεται να είναι μετωπική και εφ’ όλης της ύλης, δίνοντας ένα χαρακτήρα προεκλογικής αντιπαράθεσης στο κοινοβουλευτικό «μπρα ντε φερ».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το χθεσινό Βατερλώ στο Ευρωκοινοβούλιο με την παρουσία του εκεί να είναι κατά πολύ κατώτερη των περιστάσεων καθώς δέχθηκε πυρά ακόμα και από τον αντιπρόεδρο του Renew Europe, της συγγενικής ομάδας δηλαδή των Φιλελεύθερων και του κόμματος Μακρόν, θα προσπαθήσει σήμερα να αναστρέψει το κλίμα. Αναμένεται να κάνει μια αναδρομή στα τρία χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ, υπενθυμίζοντας τι παρέλαβε από τον Αλέξη Τσίπρα και ποια είναι η σημερινή κατάσταση της χώρας. Άλλωστε μόνο τυχαία δε θεωρείται η ημερομηνία που επέλεξε για τη συζήτηση ο πρωθυπουργός καθώς είναι μια μέρα μετά την «επέτειο» του δημοψηφίσματος το 2015.

Η αντιπαράθεση, ωστόσο, αναμένεται να επεκταθεί και σε ζητήματα επικαιρότητας όπως την υπόθεση της Novartis μετά και τη δημοσιοποίηση του βουλεύματος που επιβεβαιώνει πως πρόκειται για σκάνδαλο απαλλάσσοντας παράλληλα ομόφωνα από όλες τις κατηγορίες όλους τους δημοσιογράφους, το κύμα ακρίβειας που πλήττει τους Έλληνες αλλά και σε θέματα που αφορούν την ελευθερία του Τύπου.

Πάντως, καθώς τα σενάρια περί εκλογών ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι φουντώνουν, η σημερινή συζήτηση είναι πιθανό να δώσει μια πιο καθαρή εικόνα για τις προθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.