Αυλωνίτης σε Φλωρίδη για νέα δικαστικό χάρτη: «Διαλύεις τη δικαιοσύνη»

Αυλωνίτης σε Φλωρίδη για νέα δικαστικό χάρτη: «Διαλύεις τη δικαιοσύνη»

Σφοδρή κριτική στο νομοσχέδιο για τον νέο δικαστικό χάρτη άσκησε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας προκειμένου να προσέλθουν οι βουλευτές της ΝΔ και να ψηφίσουν την κατάργηση των Ειρηνοδικείων στις περιφέρειες που εκλέγονται.

Ειδικότερα, ο κ. Αυλωνίτης προέβλεψε ότι το νομοσχέδιο του Γιώργου Φλωρίδη «θα διαλύσει τη δικαιοσύνη», καθώς «αυτό το έκτρωμα – γονατογράφημα θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα».

Παρέθεσε τις αντιδράσεις σύσσωμου του νομικού κόσμου, θυμίζοντας ότι η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων είπε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής πως η κυβέρνηση «θα καταντήσει τη δικαιοσύνη περιοδεύοντα θίασο», ενώ το πρόσφατο δημοψήφισμα του ΔΣΑ κατέδειξε πως το 90,14% των δικηγόρων της Αθήνας τάσσονται κατά του νομοσχεδίου.

Στο επιχείρημα της πλειοψηφίας πως το εν λόγω νομοθέτημα εδράζεται στις κατευθύνσεις της παγκόσμιας τράπεζας, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η κυβέρνηση υιοθετεί τη χειρότερη από τις επτά προτάσεις του διεθνή οργανισμού για την αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη της χώρας. «Πρώτη επιλογή της παγκόσμιας τράπεζας είναι η ανακατανομή δικαστών και εισαγγελέων χωρίς ενοποίηση και συνίσταται χωρίς την ανάληψη άλλου μέτρου» είπε χαρακτηριστικά.

Επιτέθηκε μετωπικά στον υπουργό Δικαιοσύνης, υπογραμμίζοντας πως την ώρα που έχουν προκληθεί πολυεπίπεδες αντιδράσεις κατά του νομοσχεδίου εκείνος «διεκδικεί δάφνες μεταρρυθμιστή, συγκρίνοντας τον εαυτό του με τον Ελευθέριο Βενιζέλο». «Τεράστια πληγή στο δικαστικό σώμα αυτό που θα γίνει από 16 Σεπτεμβρίου. Γιατί βιάζεται ο κ. Φλωριδης να ανατρέψει το σύμπαν; Να εμφανίσει έργο εις τον πρωθυπουργό του; Τι έργο; Την καταστροφή της δικαιοσύνης;» αναρωτήθηκε.

«Επί ημερών ΝΔ η καθυστέρηση της εκδίκασης της τραγωδίας για το Μάτι»

Αναφερόμενος στην κριτική που ασκεί η ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι, ο κ. Αυλωνίτης εξήγησε πως «η καθυστέρηση εκδίκασης της υπόθεσης έγινε κατα έξι χρόνια επί ημερών της ΝΔ», ενώ ως προς την εξαγορά της ποινής φυλάκισης υποστήριξε πως η εν λόγω πρόβλεψη ίσχυε και πριν την αναθεώρηση των Κωδίκων το 2019. «Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο κ. Φλωριδης επανέφεραν τον θεσμό της μετατροπής. Τελικά, συμφωνούν ή όχι με τον θεσμό; Να μας πει ο κ. Φλωριδης…» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Γολγοθάς για 53χρονη σε δομή ΑμεΑ- «Την πατούσαν στο πρόσωπο και την κοιλιά»

Τα διαρκή ψέματα του Φλωρίδη και ο… δήθεν νόμος του ΣΥΡΙΖΑ για τη δίκη στο Μάτι (Video)

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Τώρα έχει ένα δείπνο εκεί ψηλά µε Φιλόπουλο, Μιχάλη και Αλκη» – Εκαναν πλάκα για τους νεκρούς

Κύρτσος: Ο Αυτιάς και η ορμπανική-αντιευρωπαϊκή μετάλλαξη

Μέλπω Λεκατσά στο Documento: Αν έχω κάτι να προσφέρω, θα το κάνω από οποιαδήποτε θέση

Βρετανία: Βουλευτής παραιτείται από τους Συντηρητικούς και πηγαίνει στους Εργατικούς για να σωθεί το βρετανικό ΕΣΥ

TikTok: Αυτή είναι η νέα μεγάλη απάτη – Το μήνυμα, η… δήθεν προσφορά και το link

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter