Βρετανία: Βουλευτής παραιτείται από τους Συντηρητικούς και πηγαίνει στους Εργατικούς για να σωθεί το βρετανικό ΕΣΥ

Βρετανία: Βουλευτής παραιτείται από τους Συντηρητικούς και πηγαίνει στους Εργατικούς για να σωθεί το βρετανικό ΕΣΥ

Μπορεί στην Ελλάδα ο υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης να διαφημίζει τη διάλυση του ΕΣΥ με ψέματα και τεχνάσματα αλλά όπως φαίνεται υπάρχουν πολιτικοί και γιατροί -στη Βρετανία στη συγκεκριμένη περίπτωση- που σέβονται τον όρκο τους και τη Δημόσια Υγεία.

Η είδηση έρχεται από τη Βρετανία όπου ένας γιατρός, βουλευτής των Συντηρητικών και πρώην υπουργός Υγείας πήρε την απόφασή του μετά από την εμπειρία του στα Δημόσια Νοσοκομεία. Η μεταγραφή -όπως λέει- έγινε γιατί θέλει να σωθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Πρόκειται για τον Νταν Πούλτερ ο οποίος μίλησε για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή, ενώ παράλληλα καταφέρθηκε κατά των Συντηρητικών.

«Θα συνεχίσω να υπηρετώ τους ψηφοφόρους μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέχρι τις επόμενες εκλογές – τις οποίες πιστεύω ότι ο Ρίσι Σούνακ θα πρέπει να προκηρύξει το συντομότερο δυνατό. Μετά από 14 χρόνια ως βουλευτής, συμπεριλαμβανομένης μιας περιόδου ως υπουργός Υγείας, δεν θα θέσω ξανά υποψηφιότητα για το κοινοβούλιο», λέει ο Νταν Πούλτερ.

Ο λόγος στον ίδιον:

«κατά τη διάρκεια της απεργίας των νέων γιατρών πέρασα περισσότερες από 20 νυχτερινές βάρδιες τον τελευταίο περίπου χρόνο δουλεύοντας ως γιατρός ψυχικής υγείας σε ένα πολυσύχναστο τμήμα A&E (επειγόντων περιστατικών) νοσοκομείου. Ήταν μια εμπειρία που άλλαξε πραγματικά τη ζωή μου.

Η εργασία στην πρώτη γραμμή μιας υπηρεσίας υγείας υπό μεγάλη πίεση με άφησε μερικές φορές, ως βουλευτή, να αγωνίζομαι να κοιτάξω στα μάτια τους συναδέλφους μου στο ΕΣΥ, τους ασθενείς μου και τους ψηφοφόρους μου. Καθ’ όλη τη διάρκεια των μικρών ωρών, οι συνάδελφοί μου και εγώ φροντίσαμε πολλούς ασθενείς που έπασχαν από σοβαρή ψύχωση και οι οποίοι συνήθως περίμεναν αρκετές ημέρες, αντί για ώρες, σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα στα επείγοντα ψάχνοντας για ένα κρεβάτι ψυχικής υγείας.

Όταν τελικά βρισκόταν διαθέσιμο κρεβάτι, συχνά βρισκόταν σε έναν ιδιωτικό πάροχο υγειονομικής περίθαλψης εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους και τη ζωτικής σημασίας υποστήριξη από τους φίλους και τις οικογένειές τους. Είδα αμέτρητους ανθρώπους σε δυνητικό κίνδυνο αυτοκτονίας και άλλους σε κρίση με διπλή διάγνωση εξάρτησης από το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά σε συνδυασμό με σοβαρή ψυχική ασθένεια.

Το χάος του σημερινού κατακερματισμένου συνονθυλεύματος των κοινοτικών υπηρεσιών εξάρτησης – που καθιστά τα επείγνοντα τον προκαθορισμένο τόπο για να λάβουν οι άνθρωποι θεραπεία και βοήθεια – έχει προσθέσει πίεση σε μια ήδη υπερφορτωμένη υπηρεσία. Το ψυχικό τίμημα μιας υπηρεσίας που έχει φτάσει στα όριά της δεν περιορίζεται μόνο στους ασθενείς και τις οικογένειές τους. Βαραίνει επίσης τους συναδέλφους μου στο NHS, οι οποίοι δεν είναι σε θέση να παρέχουν τη σωστή φροντίδα σε ένα σύστημα που απλώς δεν λειτουργεί πλέον για τους ασθενείς μας.

«Αυτό είναι που με οδήγησε σήμερα να παραιτηθώ από το Συντηρητικό κόμμα για να επικεντρωθώ στο έργο μου ως γιατρός και να υποστηρίξω τον Κιρ Στάρμερ, τον σκιώδη υπουργό Υγείας των Εργατικών Γουές Στρίτινγκ και το Εργατικό κόμμα τόσο πριν όσο και μετά τις γενικές εκλογές για την πολιτική του ΕΣΥ.

Πιστεύω ότι είναι πλέον υποχρέωσή μου, ως ιατρός που δεσμεύεται με πάθος για το ΕΣΥ μας, να υποστηρίξω το Εργατικό Κόμμα στην αποφασιστικότητά του να διασφαλίσει ότι θα έχουμε και πάλι μια υπηρεσία υγείας για την οποία μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι και η οποία θα ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες κάθε ασθενούς.

Είναι απολύτως σαφές για μένα ότι μόνο το Εργατικό Κόμμα έχει τη βούληση και την εμπιστοσύνη να αποκαταστήσει και να μεταρρυθμίσει το ΕΣΥ. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση των Εργατικών και γι’ αυτό πιστεύω ότι ο Keir Starmer πρέπει να ηγηθεί αυτής της κυβέρνησης ως ο επόμενος πρωθυπουργός μας.

Ο Dan Poulter, βουλευτής, είναι σύμβουλος ψυχίατρος και πρώην υπουργός Υγείας των Συντηρητικών.

Πηγή: The Guardian

Διαβάστε επίσης:

Γάζα: Λιμός απειλεί τώρα 1,1 εκατ. Παλαιστίνιους – Τα παιδιά πεθαίνουν από την πείνα

Μέση Ανατολή: Απαντάει η Χαμάς για την εκεχειρία στη Γάζα – Τι προβλέπει η νέα πρόταση

ΗΠΑ: Νεκροί και τραυματίες αστυνομικοί σε ανταλλαγή πυρών – Τι συνέβη

Χοσέ Μουχίκα: Διαγνώστηκε με καρκίνο ο πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter