Μέτρα για τους πληγέντες στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών

Μέτρα για τους πληγέντες στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών

Στα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων από τον Ιανό αλλά και για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα “Ιανός”, περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού COVID 19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εκτός από τα μέτρα στήριξης των πληγέντων από τον κυκώνα το νομοσχέδιο “περιλαμβάνει νέα μέτρα καταπολέμησης των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού. 

Δείτε επίσης: Οδοιπορικό στην κατεστραμμένη Καρδίτσα: Το απόλυτο χάος στα ορεινά (Photos – Video)

Συγκεκριμένα θεσπίζεται, μεταξύ άλλων, η υπό προϋποθέσεις έκπτωση της διαφημιστικής δαπάνης από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων, προσαυξημένη κατά 100% για το φορολογικό έτος 2020 και κατά 60% για το φορολογικό έτος 2021. Οι υπεραποσβέσεις αυτές αναμένεται σύμφωνα με μελέτες να συμβάλουν στην τόνωση της ζήτησης και της καταναλωτικής δαπάνης, που συμπιέστηκε φέτος λόγω της πανδημίας, με θετική επίπτωση στην ιδιωτική κατανάλωση. Κατανάλωση που σημαίνει τζίρος στο λιανεμπόριο και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα αποτρέψει λουκέτα και θα διαφυλάξει θέσεις εργασίας. 

Τέλος, στο ίδιο νομοσχέδιο θεσπίζονται σημαντικές μεταρρυθμίσεις για τον χώρο της Παιδείας, οι οποίες αφορούν τον τρόπο εκλογής των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού της ειδικής αγωγής. Προβλέπεται συγκεκριμένα οι εκλογές να γίνονται Σάββατο, ώστε να μην χάνονται διδακτικές ώρες. Επιπλέον, οι εκλογικές διαδικασίες δύναται να διεξαχθούν με ηλεκτρονική ψηφοφορία”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter