Μήνυση κατά ΔΙΑΣ και ΕΚΑΒ καταθέτει η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου μετά το πόρισμα

Μήνυση κατά ΔΙΑΣ και ΕΚΑΒ καταθέτει η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου μετά το πόρισμα

Μηνύσεις κατά όλων εκείνων που ενεπλάκησαν λόγω αρμοδιότητας, στις τελευταίες στιγμές του Ζακ Κωστόπουλου ετοιμάζεται να υποβάλει η οικογένειά του, μετά την δημοσιοποίηση του πορίσματος των ιατροδικαστών για τα αίτια του θανάτου του.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Άννυ Παπαρούσου, εκ των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής, η οικογένεια του 33χρονου έχει δώσει εντολή να υποβληθούν μηνύσεις σε βάρος όλων όσων ενήργησαν, από το ΕΚΑΒ και την ΔΙΑΣ, στην οδό Γλάδστωνος, από την στιγμή που ο αιμόφυρτος Ζακ βρέθηκε εκτός του κοσμηματοπωλείου στο οποίο μπήκε για άγνωστο ακόμη λόγο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η κ. Παπαρούσου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι οικείοι του 33χρονου επιθυμούν να διερευνηθούν όλα τα στάδια της φρικτής κατάστασης που αντιμετώπισε ο Ζακ μέχρι να εκπνεύσει πάνω στο πεζοδρόμιο, δεμένος πισώπλατα με χειροπέδες. Η Πολιτική Αγωγή σε συνεργασία με τον τεχνικό της σύμβουλο, μελετάει εκ νέου όλα τα βίντεο που έχει στην διάθεση της στα οποία καταγράφεται ο 33χρονος από την στιγμή που καταφέρνει να βγει φρικτά χτυπημένος, από τους δύο ήδη κατηγορούμενους καταστηματάρχες, από το κοσμηματοπωλείο μέχρι να μείνει ακίνητος έχοντας υποστεί, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, ισχαιμικό επεισόδιο “το οποίο συνδέεται αιτιωδώς με τα πολλαπλά τραύματα”.

Βάσει των ευρημάτων των ιατροδικαστών, που συνδέουν τις ισχαιμικές αλλοιώσεις στην καρδιά με στρες από τα βάναυσα χτυπήματα που δέχθηκε ο 33χρονος ακτιβιστής, τα βίντεο τίθενται από την Πολιτική Αγωγή σε πλήρη έλεγχο καρέ-καρέ καθώς πλην του κατηγορούμενου κοσμηματοπώλη και του συγκατηγορουμένου του που εμφανίζονται να χτυπούν λυσσωδώς τον “επίδοξο ληστή”, ο Κωστόπουλος δέχθηκε στην συνέχεια και άλλα χτυπήματα. Στα επίμαχα βίντεο, τον αιμόφυρτο και παραπαίοντα 33χρονο, χτυπάει με δυνατή κλωτσιά στην πλάτη ένας από τους δύο άντρες του ΕΚΑΒ , ενώ στην συνέχεια δέχεται χτύπημα με γκλοπ και από άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ που του πέρασαν χειροπέδες πιθανότατα ενώ ξεψυχούσε.

Στο έργο της διερεύνησης όλων των φάσεων της υπόθεσης οι συνήγοροι της οικογένειας ευελπιστούν ότι θα βοηθηθούν ιδιαίτερα από το ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture το οποίο ήδη έχει δημιουργήσει πλατφόρμα ζητώντας να συλλέξει στοιχεία για την υπόθεση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter