Mητσοτάκης: Από το Γοργοπόταμο έδωσε το… «σύνθημα της αντιπαράθεσης με τον φασισμό», αλλά προφανώς όχι εντός του κόμματός του!

Mητσοτάκης: Από το Γοργοπόταμο έδωσε το… «σύνθημα της αντιπαράθεσης με τον φασισμό», αλλά προφανώς όχι εντός του κόμματός του!

Αιχμές κατά της κυβέρνησης ακόμα και από το «βήμα» του Γοργοπόταμου επέλεξε να αφήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του κατά την εκδήλωση για την 76η επέτειο από την ανατίναξη της γέφυρας, λέγοντας πως «προσβάλλουν αυτή την παρακαταθήκη της ενότητας 76 χρόνια μετά, όσοι ξανασπέρνουν τη διχόνοια». 

«Αυτοί που λένε ψέματα και προκαλούν ναυάγια, κραυγάζοντας «ή αυτοί ή εμείς». Οφείλουμε, όλοι μαζί, να βάλουμε ένα τέλος στον κατήφορό τους» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο χαιρετισμό ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην “ενότητα” που πρέπει να υπάρχει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ένα σημείο της ομιλίας του έκανε λόγο και για “αντιπαράθεση με το φασισμό”. Είπε πως «εκείνο τον Νοέμβριο του 1942, η ανατίναξη της γέφυρας έφερε σημαντικό πλήγμα στην τροφοδοσία των δυνάμεων του Ρόμελ στην Αφρική. Το ίδιο και στο ηθικό των εδώ κατακτητών που κατατροπώθηκαν στη μάχη. Κυρίως, όμως, ο Γοργοπόταμος σάλπισε -με τον πιο βροντερό τρόπο- το σύνθημα της εθνικής αντιπαράθεσης με τον φασισμό..».

Ωστόσο είναι ο ίδιος που ως πρόεδρος της ΝΔ ουσιαστικά αβαντάρει τις φασιστικού τύπου αντιλήψεις που εκφέρουν με κάθε ευκαιρία κεντρικά στελέχη του κόμματος, προεξάρχοντος του αντιπροέδρου του που πρόσφατα, με αφορμή το Πολυτεχνείο, διατράνωνε με στόμφο ότι δεν υπήρξαν νεκροί!

Δεν παρέλειψε βέβαια να εκθειάσει πώς στην Ευρώπη «δημιουργήθηκαν νέα πολιτικά συστήματα τα οποία έφεραν εκσυγχρονισμό, ομαλότητα και ανοχή στο διαφορετικό», σε αντίθεση με το καθεστώς που επέβαλαν οι πολιτικοί του πρόγονοι, βουτηγμένο στο αίμα, τις φυλακίσεις, τις εξορίες, τους βασανισμούς και τις εκτελέσεις χιλιάδων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter