Μια απάντηση στον χουβαρντά Βορίδη με την άθλια ηθική των συνταγματαρχών

Ο Μάκης Βορίδης σε χουντογλέντι

Κατ' αρχήν είναι απαράδεκτο να απαντά ένας υπουργός, με θεσμικό ρόλο με τον τρόπο αυτό σε δημοσιογράφους. Ενώ το δημοσίευμα είναι του Documento ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης απαντά στον Κώστα Βαξεβάνη. 

Επί της ουσίας τώρα.

Τι έκανε ο Βορίδης; Δέσμευσε ένα μεγάλο ποσό για να αγοράσει τελικώς (όπως λέει, γιατί δεν δημοσιεύει τιμολόγια) σε μικρότερες τιμές από την πρόβλεψη, αλλά και πάλι υψηλές.

Ακόμη και σήμερα που οι τιμές έχουν ανέβει, αυτές στις οποίες αγόρασε το υπουργείο του οποίου προΐσταται είναι ψηλότερες από αυτές της (μαύρης) αγοράς.

Το υπουργείο κάνει μαζική παραγγελία από συγκεκριμένο φαρμακείο και αγοράζει ψηλότερα και από τις σημερινές τιμές λιανικής.

Φαίνεται πως ο υπουργός έχει τον τρόπο του με τις αναθέσεις είτε πρόκειται για βασιλόπιτα των 20.000 ευρώ είτε για αντισηπτικά.

Ως υπουργός ο Βορίδης έχει ευθύνη όχι μόνο για τη συγκεκριμένη προμήθεια αλλά και για τη λειτουργία της μαύρης αγοράς. 

Τα προϊόντα που θωρακίζουν την υγεία των πολιτών είναι χωρίς διατίμηση όταν κράτη με δεξιές κυβερνήσεις όπως της Κύπρου έχουν προχωρήσει σε πολιτικές διατίμησης.

Φαίνεται πως με κάποιο τρόπο λες και του πέφτει το φλουρί του κυρίου Βορίδη με τις αναθέσεις και εμφανίζεται ανοιχτοχέρης. 

Αν δεν του κάνει κόπο ας μας απαντήσει πώς επέλεξε το συγκεκριμένο φαρμακείο για προμήθεια προϊόντων ύψους 20.000 ευρώ.

Πήρε άραγε προσφορές από άλλους;

Τώρα σε ο,τι αφορά τα μαθήματα ηθικής από τον υπουργό δεν θα πάρουμε. Δεν είναι της δικής μας ηθικής ούτε οι χουντικοί ούτε τα χουντογλέντια.

Μεγαλύτερη αθλιότητα από το να είσαι οπαδός των συνταγματαρχών δεν υπάρχει.

Η απάντηση του Μάκη Βορίδη στο δημοσίευμα του Documento

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 19 Μαρτίου 2020

Άνθρακες ο θησαυρός του γνωστού Κώστα Βαξεβάνη να παρουσιάσει δήθεν σπατάλες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα που αφορά την υγεία των εργαζομένων του, εν μέσω της πανδημίας της νόσου του κορωνοϊού (COVID-19).

Συγκεκριμένα:

1. Άλλο η δέσμευση πίστωσης και άλλο η πληρωμή. Εν προκειμένω :

Ο ερευνητής δημοσιογράφος παρέλειψε σκοπίμως να παραθέσει ολόκληρο το έγγραφο το οποίο «ανακάλυψε» στη Διαύγεια και στο οποίο αναφέρεται η ημερομηνία που δόθηκε η εντολή να αγοραστούν τα απαραίτητα αυτά προϊόντα για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων του Υπουργείου.

Υπογραμμίζεται ότι την ημέρα δεσμεύσεως τα συγκεκριμένα υλικά παρουσίαζαν σοβαρές ελλείψεις στην αγορά και επομένως εμφάνιζαν υψηλές τιμές.

Εξ αυτού προκύπτει ότι ο κύριος Βαξεβάνης παρέλειψε επίσης σκοπίμως να αναφέρει ότι στην απόφαση προβλέπεται δέσμευση πίστωσης για την προμήθεια υλικών υγείας για τον COVID 19 η οποία ανατίθεται σε συγκεκριμένο φαρμακείο «μέχρι του ποσού των 23.696,40 ευρώ με το ΦΠΑ» και μέχρι τις τιμές που αναφέρονται στο ίδιο έγγραφο.

2. Τελικώς το Υπουργείο προμηθεύτηκε τα παραπάνω υλικά σε τιμές εμφανέστατα χαμηλότερες, όπως προκύπτει και από τα τιμολόγια που εκδόθηκαν και τα οποία ο ερευνητής δεν έκανε καν τον κόπο να αναζητήσει και τα οποία βρίσκονται στην διάθεσή του, αν ειλικρινώς θέλει να ενημερωθεί προτού προσφύγει στον Εισαγγελέα, όπως απείλησε.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ για αντισηπτικό υγρό 1 λίτρου είχε εγκριθεί ποσό μέχρι 20 ευρώ, τελικώς αγοράστηκε έναντι 14 ευρώ. Οι συσκευασίες γαντιών latex των 100 τεμαχίων αγοράστηκαν έναντι 6,17 ευρώ ενώ είχε προβλεφθεί δέσμευση 9,50 ευρώ. Μικρές συσκευασίες αντισηπτικών (100 ml) αγοράστηκαν έναντι 3,5 ευρώ ενώ είχε προβλεφθεί δέσμευση 8,50 ευρώ. Μάσκες (FFP2) αγοράστηκαν έναντι 9 ευρώ ενώ είχαν προβλεφθεί 15 ευρώ. Τέλος μάσκες χειρουργικές αγοράστηκαν έναντι 1,90 ευρώ ενώ υπήρξε πρόβλεψη για ποσό 3,44 ευρώ. Και μάλιστα όχι στις ποσότητες που προβλέπονταν στην απόφαση αλλά σε άλλες μικρότερες αφού δεν υπήρχαν διαθέσιμες.

Είναι αυτονόητο δε, ότι οι τιμές που αναγράφονται στο τιμολόγιο και όχι οι τιμές της δέσμευσης είναι αυτές που τελικά θα κληθεί να καταβάλει το ελληνικό Δημόσιο.

3. Τέλος ο ερευνητής αποκρύπτει ότι ο Υπουργός, κ. Βορίδης δεν υπογράφει την συγκεκριμένη απόφαση αφού, ως γνωστόν, τουλάχιστον στους ερευνητές, οι Υπουργοί δεν υπογράφουν για ποσά κάτω των 500.000 ευρώ. Η συγκεκριμένη, απόλυτα νόμιμη και ορθή προμήθεια έγινε με επιμέλεια της υπηρεσίας και με εποπτεία και υπογραφή του Γενικού Γραμματέα.

Γίνεται σαφές από όλα τα παραπάνω ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κινήθηκε και γρήγορα αλλά και αποτελεσματικά τόσο ως προς την προστασία του δημοσίου χρήματος αλλά και της υγείας των εργαζομένων του και της δημόσιας υγείας σε πείσμα ορισμένων που επιδίδονται σε κυνήγι μαγισσών.

Διαβάστε επίσης

Ο Βορίδης αγοράζει με ανάθεση μάσκες και αντισηπτικά σε τιμή μαύρης αγοράς

Μυστικά & Documento

06/06/2021, 17:00
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader