Μια Lamborghini Miura SV ξαναγίνεται καινούρια

Μια Lamborghini Miura SV ξαναγίνεται καινούρια

Το πλούσιο σε ιστορία και αγωνιστικές επιτυχίες όχημα ανακατασκευάστηκε από τη Polo Storico και παρευρέθηκε στο Σαλόνι κλασικών αυτοκινήτων του Παρισιού.

Το αυτοκίνητο υποβλήθηκε σε πλήρη ανακατασκευή, είναι ιδιοκτησίας του Ζαν Τοντ, νυν προέδρου της FIA, με την τελετή παράδοσης να λαμβάνει χώρα πρόσφατα και μέσω του προέδρου και εκτελεστικού διευθυντή της Lamborghini, Στέφανο Ντομενικάλι, να παραδίδονται προσωπικά τα κλειδιά του οχήματος στον ιδιοκτήτη του.

Το αυτοκίνητο, με αριθμό πλαισίου 3673 κατασκευάστηκε στις 11 Νοεμβρίου 1972, παίρνοντας το αντίστοιχο από μια Miura S του 1968, που είχε υποστεί μεγάλες ζημιές μετά από ατύχημα. Η χρήση προηγούμενων αριθμών πλαισίου δεν ήταν σπάνια εκείνες τις ημέρες ανάμεσα στους κατασκευαστές σπορ αυτοκινήτων.

Η Miura SV με τον αριθμό πλαισίου 3673 παραδόθηκε στα τέλη του 1972 στον πρώτο ιδιοκτήτη της, τον κ. Μεσίν, στη Νότια Αφρική. Ήταν απόχρωσης Rosso Corsa (κόκκινο) με χαμηλές πλευρικές ποδιές σε χρυσό χρώμα και εσωτερικό με μαύρο δέρμα. Έτσι ακριβώς, είναι τώρα το αυτοκίνητο, 47 χρόνια μετά και αφού δέχτηκε τη φροντίδα της Polo Storico.

Η αποκατάσταση διήρκησε 13 μήνες και αφορούσε την πλήρη αποσυναρμολόγηση του αυτοκινήτου, που επέτρεψε την επαλήθευση κάθε λεπτομέρειας: από τα χαρακτηριστικά του πλαισίου, του αμαξώματος και των εσωτερικών χώρων, μέχρι την αρίθμηση και τη χρονολόγηση άλλων εξαρτημάτων. Η Polo Storico επιβεβαίωσε επίσης τα στοιχεία με τις σημειώσεις που υπάρχουν στα εγχειρίδια του κατασκευαστή του αρχείου της Lamborghini.

Πηγή: Lamborghini

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter