Μια σπουδαία συνεργασία μεταξύ Volvo Cars και Geely

Μια σπουδαία συνεργασία μεταξύ Volvo Cars και Geely

Οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας μια αυτόνομη επιχείριση για την ανάπτυξη νέας γενιάς κινητήρων καύσης και υβριδικών μονάδων.

Η νέα επιχείρηση θα ανοίξει τον δρόμο για τη Volvo Cars να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της αμιγώς ηλεκτρικής σειράς των premium αυτοκινήτων της. Η Volvo Cars κατασκευάζει μια πλήρως εξηλεκτρισμένη σειρά προϊόντων, ως μέρος της φιλοδοξίας της εταιρείας να θέσει την αειφορία στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της. Μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας αναμένει ότι οι μισές παγκόσμιες πωλήσεις θα είναι πλήρως ηλεκτρικές και οι άλλες μισές υβριδικές, οι μονάδες των οποίων θα προέρχονται από τη νέα εταιρεία.

Για την Geely, η νέα εταιρεία, θα περιλαμβάνει τεχνολογικά προηγμένους και αποδοτικούς κινητήρες καύσης και υβριδικούς κινητήρες, που θα διατίθενται στις Geely Auto, Proton, Lotus, LEVC και LYNK & CO.

Η νέα αυτόνομη επιχείρηση μπορεί επίσης να προμηθεύσει και άλλους κατασκευαστές, παρέχοντας πιθανές ευκαιρίες ανάπτυξης και θα αντιπροσωπεύει μια σημαντική βιομηχανική συνεργασία μεταξύ της Volvo Cars και της Geely με σημαντικές λειτουργικές, βιομηχανικές και χρηματοοικονομικές ωφέλειες.

Η επιχείριση θα απασχολεί 3.000 εργαζόμενους από τη Volvo Cars και περίπου 5.000 υπαλλήλους από την Geely, συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων έρευνας και ανάπτυξης, προμηθειών, κατασκευής, πληροφορικής και οικονομικών. Δεν αναμένεται καμία μείωση του εργατικού δυναμικού.

Τόσο η Volvo Cars όσο και η Geely βρίσκονται στο στάδιο της εκπόνησης των επιχειρήσεων ICE σε νέες μονάδες στους αντίστοιχους οργανισμούς τους, ως ένα πρώτο βήμα προς τη συγχώνευση των δύο σε μια συνδυασμένη νέα ανεξάρτητη επιχείρηση.

Η Volvo Cars πιστεύει ότι ο εξηλεκτρισμός της αυτοκινητοβιομηχανίας θα είναι μια σταδιακή διαδικασία, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρξει σημαντικά συνεχιζόμενη ζήτηση για αποδοτικούς υβριδικούς κινητήρες, παράλληλα με τις πλήρως ηλεκτρικές προσφορές.

Τα λεπτομερή σχέδια της νέας επιχείρησης βρίσκονται σε εξέλιξη και υπόκεινται σε διαπραγματεύσεις σε επίπεδο συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθώς και σε εγκρίσεις από το διοικητικό συμβούλιο και τις αρμόδιες αρχές.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter